Helyi közélet

2018.12.03. 16:42

Kama: féltucat és duplázás

Miskolc - Városi középiskolai bajnokságot rendeztek Miskolc sportjában.

Miskolc - Városi középiskolai bajnokságot rendeztek Miskolc sportjában.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg „Miskolc sportjában” a városi középiskolai bajnokságot az Észak-Magyarország névadó támogatásával.

Három iskolából

A kama, mint sokan tudják, csak a borsodi megyeszékhelyen ismert, valószínűleg a huszadik század közepén a Vasgyárban létrejött és onnan elterjedt labdás csapatjáték. Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület és a Zöld Meteor kama­klub évek óta diákok számára kiírt versenysorozatok révén igyekszik életben tartani ezt a különleges helyi hagyományt. A kislabdát egymás kapujára dobáló, azt elkapni igyekvő fiatalok a múlt heti bajnokságra három iskolából neveztek. A legerősebb kontingenssel a Berzeviczy szakközépiskola képviseltette magát, mellettük a helyszínül szolgáló Fazola iskola, illetve az avasi Fényi Gyula Gimnázium adott kamázókat a kupára. A „berzések” közül többen rutinos résztvevőként érkeztek, így egyik csapatuk, az Ördöghangyák fantázianévre hallgató gárda méltán szerezte meg az elsőséget. Tette ezt maximális teljesítménnyel, minden meccsét megnyerve. Ráadásul a srácok az Észak Kupa történetének első duplázóiként végeztek: a korábbi öt alkalommal még nem fordult elő címvédés, most igen, hiszen majdnem pontosan egy évvel ezelőtt is övéké lett az aranyérem és a bajnoki serleg.

Vándorkupa

A mostani kiírás egyébként – akárcsak az elmúlt hetekben – három, két fázisban lebonyolított „kölyök” (11–15 éves) korosztályú bajnokság tanulsága az irányba inspirálja a szervezőket, hogy ezentúl afféle vándorkupát, több kisebb bajnoki eseményt magában foglaló sorozatokat hirdessenek meg. További részletek: kamaprojekt.hu.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában