Helyi közélet

2018.11.14. 20:26

Végtelen lehetőség a hátrányos gönci térségben

Boldogkő­újfalu, Vizsoly - Vizsoly és Boldogkő­újfalu településeken már megkezdték működésüket a Jelenlét pontok.

Boldogkő­újfalu, Vizsoly - Vizsoly és Boldogkő­újfalu településeken már megkezdték működésüket a Jelenlét pontok.

Az intézmények működtetése az Ökumenikus Segélyszervezet modellprojektjéhez kapcsolódik a Gönci járásban, melynek célja a hátrányos helyzetű járás további leszakadásának fékezése, megállítása. A diagnózis alapú felzárkóztató program a térségre, az ott élő családok körülményeire szabottan kíván támogatást nyújtani.

A Végtelen lehetőség projekt keretében az Ökumenikus Segélyszervezet a Gönci járás 30 települését lefedően, vizsolyi és boldogkőújfalui jelenléti ponttal fejti ki segítő tevékenységét a területi és társadalmi hátrányok következményeinek, a szegénység újratermelődésének mérséklésére, a mélyszegénységben élők integrációjának előmozdítására a folyamatos szakmai jelenléten alapuló szociális és közösségi munka eszközrendszerével. A leghátrányosabb helyzetű települések támogatása rendszerszintű beavatkozással, hiánypótló szolgáltatások és a folyamatos helyszíni jelenlét biztosításával valósul meg, mely az azonnali segítségnyújtáson túl hosszú távú fejlesztési folyamatokkal járul hozzá az érintett települések gazdasági, társadalmi hátrányainak enyhítéséhez, a közösségek aktivizálásához, a helyi együttműködések elősegítéséhez, erősítéséhez.

Öt szervezet vesz részt

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat modell jellegű komplex szociális felzárkóztató Jelenlét programjának kiterjesztéseként indult teljes programban öt hazai karitatív szervezet vesz részt, mely Magyarország 5 leghátrányosabb járásának 104 településén élő mintegy

100 000 lakost érinti. Az uniós forrásból finanszírozott 2 milliárd forint összköltségvetésű, 2018 és 2022 között folyó felzárkóztatásban a szervezetek egyenként 400 millió forint forrást használnak fel a hozzájuk tartozó járásban. Megyénkben még a Cigándi járásban a Magyar Református Szeretetszolgálat koordinációjában valósul meg a program.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában