Helyi közélet

2018.11.29. 13:39

Régi problémát oldottak meg Miskolcon

Miskolc - Átadták kedden a 11-es autóbusz Árok utcai buszfordulóját, amely régi vágya volt már a környéken élőknek.

Miskolc - Átadták kedden a 11-es autóbusz Árok utcai buszfordulóját, amely régi vágya volt már a környéken élőknek.

Kovácsné Budai Mária, a térség önkormányzati képviselője az átadáson elmondta, 13 éve húzódó ügyet tudtak most lezárni mindenki megelégedésére. A térségben élők 2005-ben kezdeményezték a közösségi közlekedésbe való bevonását az Árok utcának, 2006-ban pedig az MVK Zrt. a 11-es viszonylat útvonal módosításával ezt meg is tette. A busz visszafordulása azonban többféle megoldással valósult meg a közben eltelt 12 év alatt, előbb a Sellő köz és utca igénybevételével,. Amelyek burkolata nem bírta a terhelést, majd ideiglenes buszfordulóban. A területen a végleges, aszfaltos forduló tervei már 2009-ben elkészültek, azonban az önkormányzat területszerzési törekvése komoly nehézségekbe ütközött, miután 91 tulajdonossal, sokszor azok leszármazottaival kellett megegyezni.

Közben készült csapadékvízelvezetés, zúzalékolás, kedvezőbb nyomvonal kialakítás, az ügy végére pedig most került pont: 17 millió forintos költséggel elkészült a szilárd aszfaltburkolatos forduló.

Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója hozzátette: korábban az egyébként a társaságnál nem engedélyezett Y-fordulással voltak kénytelenek a buszvezetők megfordulni itt, mostantól azonban télen is biztonságos forduló áll rendelkezésre.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában