Helyi közélet

2018.11.23. 18:29

Ötvenmilliós fejlesztéscsomag Mezőnyárádon

Mezőnyárád - A közelmúltban több fejlesztést is átadtak Mezőnyárádon.

Mezőnyárád - A közelmúltban több fejlesztést is átadtak Mezőnyárádon.

Felújították a község konyháját, az épület és a helyiségek korszerűsítéséhez – nyílászárók, hidegburkolat cseréje, villamos hálózat és fűtési rendszer korszerűsítés – a Nemzetgazdasági Minisztériumtól 36,5 millió forintot nyert az önkormányzat, míg a Mezőnyárádi Gyermekekért Alapítvány hatmillió forint uniós támogatást nyert eszközök beszerzésére – idézte fel az ünnepségen Bárdos Szabolcs polgármester. Elmondta, belterületi utak felújítására is pályázott a község, a 12,75 millió forintból pedig sikerült felújítani a Toldi és a Viola utcák egy-egy szakaszát. Az óvoda épületére 1,6 millió forint kormányzati pályázati támogatásnak köszönhetően 13 napelemtábla került.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, a három beruházás értéke ötvenmillió forint, de annál nagyobb jelentőségűek. Fontosnak tartja, hogy mindig legyenek célok egy településen, s a térségben mindenhol meg vannak a tervek a fejlesztésekre. Kiemelte, a Kormánynak fontos a vidék életszínvonalának emelése, hogy ne legyenek nagy különbségek a városok és községek között.

A fejlesztéseket Lipcsák János plébános áldotta meg.

TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában