Helyi közélet

2018.11.16. 12:31

Okos és szép kutyusok találkozója Miskolcon

Miskolc - Kutyás családi napot szervez a kiképzéssel foglalkozó Miskolci Ebnevelde.

Miskolc - Kutyás családi napot szervez a kiképzéssel foglalkozó Miskolci Ebnevelde.

A Miskolci Ebnevelde november 17-én szombaton családi nap keretében szeretné népszerűsíteni a kutyakiképzést és a viselkedésterápiát ebek számára. A program reggel Engedelmes Kupával indul, ahová az iskola tanítványait várják gazdijaikkal, majd 13 órától Hobbi Kutyaszépségversenyt rendeznek kis- és nagytestű keverék kategóriában.

Együttélésre tanít

– Szívesebben nevezzük magunkat gazdaiskolának, mint ebneveldének, mert nálunk a gazdi talán többet tanul, mint négylábú barátja – hangsúlyozta Leiterné Cseke Alexandra iskolavezető. – Dominanciagyakorlataink a viszonyrendezésre épülnek a falkán, illetve családon belül. A kiképzés során semmilyen kényszerítő eszközt nem alkalmazunk, kizárólag ösztönző módszereket, például jutalomfalatot. Főleg olyan gazdák jönnek hozzánk, akik nem feltétlenül munka- vagy egy engedelmességi vizsgát szeretnének letenni a kutyájukkal, hanem harmonikusan szeretnének vele együtt élni. A kölyökkutya-tanfolyamunk 3 hónapos kortól kezdődik, az alapfokú 6-7 hónapos kortól, de még egy 3-4 éves felnőtt kutyával is jól tudunk haladni. Ezenkívül vállalunk magánórákat, ahol a viselkedészavaros kutyákat kezeljük.

Szombaton délelőtt első alkalommal rendezzük meg az Engedelmes Kupát, ami egy zártkörűbb verseny lesz tanulóink számára – mutatta be tevékenységüket. – November 17-én 13 órától nyílt napot tartunk Hobbi Kutyaszépségversennyel, ahová családokat várunk.

Bárki nevezhet

Emellett lesz még agility bemutató, ebatlonos játék, és ízelítőt adunk a kiképzési módszereinkből. A hozzánk járó gazdiktól több tárgyi felajánlás érkezett, amiből tombolasorsolást tartunk, és jutalomfalat-tartókat is árusítunk majd. Az egésznapos programot 15.30-ig tervezzük az Árok utca végén található telephelyünkön, amelyet tömegközlekedéssel, a 11-es busz Sellő utcai megállójától lehet a legkönnyebben megközelíteni gyalogosan. A szépségver­senyre bárki benevezhet, de kérjük, hogy a tüzelő szukákat és az agresszió problémával küzdő ebeket inkább most hagyják otthon az érdeklődők – emelte ki az iskolavezető.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában