Helyi közélet

2018.11.16. 15:58

Nagy szükség lenne az új hídra Dédesben

Dédestapolcsány - Új hidat kellene építeni a Bán-völgyi telepü­lésen.

Dédestapolcsány - Új hidat kellene építeni a Bán-völgyi telepü­lésen.

Még a júniusi villámárvízben sérült meg a Bán patakon átvezető híd Dédestapolcsányban. Akkor átmenetileg aládúcolták, azóta viszont kiderült: az öreg átkelőt már nem lehet megjavítani, újat kell építeni.

– Ez egy nagyon öreg híd, többször volt már javítva. A legutóbbi áradáskor a víz alámosta az egyik hídpillért, ami miatt az egész híd megsüllyedt és a középen utólag beépített pillérek is megroppantak. Ezt a hidat ebben a formában már nem lehet megmenteni, hídra viszont szükség van, mert a szállodánk és a katolikus templom majdnem megközelíthetetlen lenne nélküle – hangsúlyozta a település polgármestere.

Lukács László elmondása szerint az új híd építése azért is lényeges, mert amennyiben még rosszabb állapotba kerül a mostani, félő, hogy a tűzoltóautók sem tudnak majd áthajtani, ha baj van.

– Nekünk nincs forrásunk egy új híd építésére, viszont beadtunk egy pályázatot. Nagyon bízunk benne, hogy elnyerjük a forrást, hiszen ez a fejlesztés sokak számára tenné biztonságosabbá a mindennapokat – tette hozzá.

Új helyen

Ami biztos: a régi hidat csak akkor lehet elbontani, ha az új már áll, ezért az új létesítményt a mostani közelében, de egy új helyen kell felépíteni. Ezért az odavezető utat is át kell majd építeni, ami szintén nem kevés pénzbe kerül – már csak emiatt is bízik a település vezetője pályázatuk kedvező elbírálásában. TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában