Helyi közélet

2018.11.11. 15:11

Lelkesedésük terjed a hívő fiatalok között Miskolcon

Miskolc - A Szentlélek a karizmatikus tábor díszvendége ősszel is.

Miskolc - A Szentlélek a karizmatikus tábor díszvendége ősszel is.

A keresztény fiatalok körében ismerős lehet a Lelkes Napok nyári tábora, amelynek szervezői szélesebb körben legutóbb a Miskolcon tartott Országos Katolikus Karizmatikus Találkozót megelőző városmisszió Lelkes Turnéján mutatkoztak be és hamarosan újra találkozhatnak velük az érdeklődők.

Képzés és tini program

– Tavasszal és ősszel Lelkes Hétvégéket szoktunk rendezni, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a Szentlélek gyümölcseinek megtapasztalására. Mindezt Facebook-oldalunkon és plakátokon hirdetjük a plébániákon. A következő november 23-a és 25-e között esedékes Esztergomban – mutatta be Pádár Tamás a rendezvény önkéntes szervezője. – Létezik egy képzésünk is, a havi rendszerességű Lelkes Tréning. Ez a fiatalok számára meghirdetett tanítványság iskola, ami egyszerre irányul az önismeretre és Isten mélyebb megismerésére. A kamaszok számára 11 és 15 éves kor között tini programot tartunk, rövidebb tanításokkal, sokkal több játékkal, kirándulással, ami egy tavaszi négynapos tábor – folytatta.

Mindenki felé nyitott

– A Lelkes Napok pedig a katolikus karizmatikus megújulásnak az ifjúsági tábora. Mi mindenki felé nyitottak vagyunk, de nem árulunk zsákbamacskát. A tábort áthatja a dicsőítés mindenféle formája, a Szentlélek adományai és közbenjáró imádság útján gyógyulások is történnek. Tulajdonképpen átmenet ez egy lelkigyakorlat és egy nyári tábor között, amelynek a célja nem más, mint, hogy a 16-25 éves fiatalok találkozzanak Istennel – magyarázta a szervező.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában