Helyi közélet

2018.11.18. 12:35

Különös vadászat Miskolcon

Miskolc - A természet jelenti a kikapcsolódást ifj. Bóta István számára.

Miskolc - A természet jelenti a kikapcsolódást ifj. Bóta István számára.

Vadászat a fényképezőgéppel címmel nyílt kiállítás a közelmúltban a miskolci Kaffka Margit Könyvtárban. A tárlatnak a címe sem mindennapi, az meg pláne nem az, hogy a felvételek készítője csak 17 éves.

Ifj. Bóta István három évvel ezelőtt kapta első fényképezőgépét, azóta foglalkozik komolyan a fotózással, melynek elméleti ismereteit a Földes Ferenc Gimnáziumban, Erdődi István fotószakkörén tanulta.

Van élet a számítógépen kívül is

– Amikor a fényképezőgépemmel „vadászok”, igyekszem megörökíteni a természet azon rezdüléseit, melyet a mindennapok rohanásában más nem láthat – meséli István. Nem titkolt célja, felhívni kortársai figyelmét: van élet a számítógépen kívül is.

Saját életéről, jövőjéről is határozott elképzelései vannak: szeretné megszerezni az erdőmérnöki diplomát, ez biztosítaná számára az erdő és lakói közelségét. Így ugyanis folytatná a családi hagyományt, a vadászatnak, és szenvedélyének a fotózásnak is tudna élni.

– Ezt a kettőt viszont nem lehet egyszerre művelni, ezt már tapasztaltam, ezért úgy tervezem, hogy egyszer puskával, egyszer meg a fotógéppel megyek majd az erdőbe – mondja István.

Utóbbival talán kicsit többször, hiszen egy jó fotó elkészítése sokkal nagyobb élmény, mint egy vad elejtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában