Helyi közélet

2018.11.05. 12:19

Képzőművész csütörtök Miskolcon

Miskolc - A most kezdődő hét tárlatokat érintő programjai közül ajánlunk néhányat.

Miskolc - A most kezdődő hét tárlatokat érintő programjai közül ajánlunk néhányat.

A Miskolci Galéria nagy vállalása a szeptemberben megnyílt Szigorúan ellenőrzött nyomatok című tárlat, amely a magyar sokszorosított grafika 1945-1961 közötti időszakából mutat szemelvényeket. A vizsgált korban megszületett művek és a kor viszonyát készül feltárni a konferencia, amelyet a tárlat apropóján szervezett november 8-ára, csütörtökre székhelyére a Miskolci Galéria. A délelőtt kezdődő előadások és a vita a kritikus időszak egészére, és részleteire is rátekintést kínálhat.

Hegyi Árpád Jutocsa képei

A miskolci Zenepalotában Zemlényi Attila költő, a Műút irodalmi, kritikai, művészeti folyóirat főszerkesztője ajánlja majd a közönség figyelmébe csütörtökön délután 4-kor Hegyi Árpád Jutocsa alkotásait. A színházi rendező 1992 és 2002 között a Miskolci Nemzeti Színházat vezette. Jelenleg Franciaországban él és alkot – ezúttal festményeit hozza el Miskolcra.

Ugyancsak csütörtökön, délután 5-kor a Teátrum Pincehely Galériában (Miskolc, Déryné u. 3.) Gyöngyösi Gábor képzőművész kiállítását nyitja meg a Munkácsy-díjas alkotótárs, Borgó.

Csütörtök estére is marad kiállításmegnyitó: fél 7-kor, a Művészetek Házában a Gyere, nézz és láss, ahogy én! címmel rendez tárlatot a Havas Művészeti Ügynökség és Galéria.

ÉM


[related-post post_id="4039330"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában