Helyi közélet

2018.11.23. 17:10

Hejőcsaba olvasóinak kedvez a könyvtár

Hejőcsaba, Miskolc - Könyvtárpontot avattak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Hejőcsaba, Miskolc - Könyvtárpontot avattak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Letéti könyvtárat helyezett el Hejőcsabán a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az ünnepélyes megnyitón Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője, dr. Prokai Margit a megyei könyvtár igazgatója, Gonda Erika művelődési ház vezető és Barta Gábor ország­gyűlési képviselő vett részt.

Hiánypótló lehetőség

– A jó gazda gondosságával Gonda Erika egy nagyon jó, összetartó közösséget ápol itt Hejőcsabán, és egész évben színes programokkal várja a városrész lakóit a Gárdonyi Művelődési Házban. Azt gondolom, hogy a könyves sarok egy olyan kényelmi szolgáltatás lehet az itt élők részére, amit nagyon szívesen és szeretettel fognak használni, hiszen egy jó olvasmány életünk minden pillanatában válaszokkal szolgálhat. Arra buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel – mondta Novák Irén.

Ötszáz kötetnyi letét

– Megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk ebben a történelmi miliőben, és kellemes környezetbe hozhattunk könyveket és olvasnivalót az idejáró látogatók számára. Mintegy ötszáz kötetnyi könyvet hoztak ki a kollégáim, amelyeket könyvtári kölcsönzéssel lehet majd forgatni. Szeretnénk a jövő évre folyóiratokat és napilapokat is rendelni. Arra törekszünk, hogy Miskolcon minél több ilyen könyvtárpont jöjjön létre, mert vannak olyan kieső városrészek, ahol nincsenek fiókkönyvtáraink – tette hozzá dr. Prokai Margit.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában