Helyi közélet

2018.11.19. 10:26

Hálaadó istentisztelet Mádon, idén is kiváló teljesítményt nyújtottak a gazdáink

Mád - Hálaadó istentiszteletet tartottak a kiváló termés kapcsán.

Mád - Hálaadó istentiszteletet tartottak a kiváló termés kapcsán.

A mádi református gyülekezetben adott hálát a magyar gazdák munkájáért és az idei termésért a Magyarországi Református Egyház és az Agrárminisztérium november 18-án. „Ajándék számunkra, hogy ebben az évben az istentiszteletünk túlmutat a gyülekezeten és az egész nemzet nevében mondhatunk köszönetet a termésért" – fogalmazott Tar László Péter, a mádi gyülekezet lelkésze.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Jézus hegyi beszéde és Pál apostol adakozásról szóló gondolatai alapján úgy fogalmazott igehirdetésében: az időjárás szeszélyei ellenére learatott termésben „szívszorító közelségbe jön a gondviselés”. „A hálaadás egy életforma, a kimondhatatlan kimondása. Legyünk hálásak Krisztusért, az úrvacsora pedig ne csak rólunk és a 2018-as termésről szóljon, hanem arról a kezdetről, ami őbenne megjelent” – fogalmaz a tiszántúli püspök.

A köszöntők után Nagy István, agrárminiszter arról szólt, hogy befejeződtek az idei betakarítási munkák, valamint rövidesen végéhez érkeznek az őszi vetési és talajelőkészítési munkálatok. A tárcavezető elmondta: idén búzából 4,8 millió tonnát-, árpából és repcéből 1-1 millió-, kukoricából 7,45 millió-, napraforgóból 1,8 millió-, szójából 174.000-, míg szőlőből 550.000 tonnát szüreteltek, amelyből 3,8 millió hektoliter bor készült kiváló minőségben. A miniszter hozzátette: idén bőséges gyümölcstermés is volt, így van miért hálát adnunk. Több mint tíz millió ember biztonságos élelmiszerellátására képes a magyar mezőgazdaság.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában