Helyi közélet

2018.11.14. 11:55

Élelmiszerrel és praktikus ajándékokkal segíthetünk

Miskolc - Indulnak az adventi adománygyűjtő akciók, köztük lapunk több akciója is.

Miskolc - Indulnak az adventi adománygyűjtő akciók, köztük lapunk több akciója is.

Advent felé közeledve a szeretetszolgálatok és a segélyszervezetek több adománygyűjtő alkalmat szerveznek a városban. Ezeknek egyik nagyon hasznos formája a tartósélelmiszer-­adomány és a cipősdoboz-akció, amelyet közvetlenül a rászoruló családoknak juttat el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat.

Önkéntesek segítségével

– December 13-tól 18-ig tartja az „Adni öröm” nevű programját a Spar áruházakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden évben nagyon sikeres – emelte ki Kulcsár Zoltánné, a Miskolci Máltai Játszótér munkatársa.

– A Centrum épületében található áruház előtt állítunk fel egy asztalt minden nap fél 9-től 18:30-ig, ahol a megvásárolt tartós élelmiszereket leadhatják a jótékonykodók. Ezek között lehet liszt, cukor, kávé, rizs, tészta, olaj, csokoládé, keksz, tea, gyümölcs és minden egyéb, ami sokáig eláll.

A tartós élelmiszeradományon kívül szintén jól bevált a cipősdoboz-akció, amelyet ezúttal a Baptista Szeretetszolgálat négy gyűjtőponton, Miskolcon két helyszínen, valamint a szomszédos Kazincbarcikán és Tiszaújvárosban hirdetett meg megyénkben, az országos kezdeményezés honlapján.

– Miskolcon a Mésztelep utca 11. szám alatt gyűjtünk cipősdobozokat december 1-től, ahová bárki beadhatja az előkészített dobozát, amelyet 0-18 éves korú gyermeknek állíthat össze – osztotta meg Bakajáné Somogyi Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat Miskolci Női Lakóotthon vezetője.

– Az ajándék játékokat, írószereket, higiéniai eszközöket, kisebb ruhákat, édességet és könyvet tartalmazhat, és rá kell írni annak a gyermeknek a nemét és életkorát, akinek szánják. A becsomagolt cipősdobozt átlátszó ragasztószalaggal vagy zsineggel kell átkötni. Az adományok elosztása később központilag történik – foglalta össze az intézményvezető.

Csokigyűjtő

Hagyomány, hogy kiadónk és lapunk is több adománygyűjtő akciót szervez. Hamarosan indul az Észak csokigyűjtő akciója. Szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán kihelyezett csokigyűjtő dobozba december 5-én 12.00 óráig bárki tehet bármilyen édességet, amit aztán az Éltes Mátyás Általános Iskola fogyatékos gyermekei részére juttatunk majd el a Mikulás nevében.

Lapunk minden évben részt vesz a Vöröskereszt Szeretet Sütigyár munkájában, november 28-án így az Észak munkatársai gyűjtik majd az adományokat a belvárosban. Lapunk idén is megszervezi Karácsonyi Segítünk akcióját, amelynek részleteiről hamarosan beszámolunk.

ÉM-DA


[related-post post_id="4048625"]

[related-post post_id="4044925"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában