Helyi közélet

2018.11.28. 11:41

A legkiválóbb diákok, Miskolc fényes csillagai

Miskolc - Középiskolák legeredményesebb diákjai kaptak elismerést Miskolc önkormányzatától.

Miskolc - Középiskolák legeredményesebb diákjai kaptak elismerést Miskolc önkormányzatától.

Az ünnepséget a városháza dísztermében rendezték annak a 43 tanulónak, akik tanulmányi, szakmai vagy kulturális téren kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A fiatalokat dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere köszöntötte, aki úgy fogalmazott: mindig nagy öröm elismerni valakit a kiváló munkájáért, de fiatalokat még nagyobb öröm. A miskolci fiatalok a legfényesebb csillagok Miskolc horizontján. Az önkormányzat kiemelt célja, hogy a város legtehetségesebb fiataljait úgy tudja megtartani, hogy hosszú távon is Miskolcot válasszák, hogy itt folytassák majd azt a színvonalas munkát, amit itt kezdtek el.

– A fiatalok azt kérdezhetik tőlünk, hogy a város mit tesz ennek érdekében. A mi feladatunk, hogy jó iskolákat, jó tanárokat, sportolási lehetőséget, pezsgő kulturális életet, turisztikailag vonzó és modern várost teremtsünk – fogalmazott az alpolgármester.

Sokat tettek Miskolcért

Majd John Fitzgerald Kennedy, egykori amerikai elnök beiktatásakor mondott beszédéből idézte: „Ne azt kérdezzétek, hogy mit tud tenni értetek a haza, hanem azt, hogy mit tudtok ti tenni.”

– Ti már nagyon sokat tettetek Miskolcért, egy olyan városért, amelynek fontos a tudás, a tehetség. 2018-ra fontos építőköveivé váltatok a városnak. A jövő ti vagytok, a jövő a ti kezetekben van. Remélem, hogy van benneteket erő és akarat, hogy közösen építsük fel Miskolcot – zárta sorait az alpolgármester, majd átadta a diákoknak az önkormányzat díját.

ÉM-HE


A miskolci tehetségesek:

Dobi Barka Zsuzsanna, Kiss Fanni, Imri-Szarka Fruzsina, Polgár Zalán, Száraz Dániel, Oláh András Dávid, Mészáros Ákos, Bőke Fruzsina, Oláh Soma, Trembóczki Liliána, Fandl Hanna, Orosz Bálint Dominik, Kőhalmi Botond, Ungvári Zsófia, Csomós Ákos, Szabó Zoltán Ábel, Humicskó Máté, Tóth Norbert, Molnár Alexandra, Császár Dániel, Fülöp Viktória, Kassai Kitti, Kiss Dávid, Kaposvári Bence, Tamás Marcell, Diószeghy Dalma, Kiss Cintia Glória, Sivák Ágnes, Medgyesi Gyula, Sejkoczki Dávid, Kocsárdi Ramóna, Zima Mónika, Dankó Zoltán, Kiss Dániel, Manzák Diána, Tóth Szebasztián, Seres László, Varga Evelin, Lőcsei Veronika, Moldován Vivien, Szőr Stella, Csizik Marcell, Szili Gréta Stefánia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában