Helyi közélet

2018.10.09. 16:05

Hagyományokat építenek Borsodszirákon

Borsodszirák - A közösség építése, a hagyományok ápolása és az elszármazottak visszacsábítása is cél.

Borsodszirák - A közösség építése, a hagyományok ápolása és az elszármazottak visszacsábítása is cél.

Ezek érdekében igyekeznek érdekes és színvonalas rendezvényeket tartani a településen. Ilyen volt a közelmúltban, harmadik alkalommal megrendezett Szüreti vigasság, melyen – a kellemetlen időjárás ellenére – sokan vettek részt.

– Nemcsak az a feladatunk, hogy szép és modern épületei legyenek a településnek, hanem az is, hogy az itt élők jól érezzék magukat, és olyan pozitív élményeket nyújtsunk, amellyel érzelmileg megerősödve kötődjenek az emberek Borsodszirákhoz, szeressenek itt élni, szeressék ezt a közösséget – mondja Tóth Attila polgármester.

A programokat úgy igyekeztek összeállítani, hogy minél több borsodsziráki ember produkciója is belekerüljön, akár itt élőről van szó, akár elszármazottról. Így az idei programban helyi gyökerekkel rendelkező fellépő volt, Sárvári Melinda énekes hagyományőrző, a Császta Néptáncegyüttes, és a Kicsi Madár néptánccsoport tagjai között pedig szintén voltak borsodszirákiak. A nap folyamán természetesen színpadra álltak a helyi óvodások és iskolások, valamint énekelt és zenélt Anderkó Béla és fellépett a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület énekkara is.

Színes programok

A tartalmas délutánt a szendrői Százszorszép Majorett Csoport felvezetésével szüreti felvonulás nyitotta, majd köszöntőbeszédet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Tóth Attila polgármester. Szmolka-Tárkányi Edith lelkésznő megáldotta az idei szőlőtermést, és egy hordó bort is csapra vertek, amelyhez fasírtot kínáltak. A gyermekeket egész nap ingyenes ugrálóvár és arcfestés várta. A nap sztárvendége Csocsesz volt, és végül retro utcabállal zárult a nap.

Az év végéhez közeledve sok program lesz még Borsodszirákon, hiszen az 1956-os forradalom és szabadságharcról való megemlékezés után decemberben a négy adventi hétvége programjai mellett szerepet kap a mikulásünnepség, és a szép korúak köszöntése is, amelyek a közösségépítésben nagy szerepet játszanak.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában