Helyi közélet

2018.10.25. 17:29

Ezúttal a bluesbandájával érkezik Miskolcra Takáts Tamás

Miskolc - A Miskolc Corner Stage­­­ Pub vendége lesz novemberben a Takáts Tamás Blues Band.

Miskolc - A Miskolc Corner Stage­­­ Pub vendége lesz novemberben a Takáts Tamás Blues Band.

November 10-én ismét Miskolcon köszöntheti a rock- és blueskedvelő közönség az ország egyik legkiválóbb énekesét, a Karthago, a Senator és az East frontemberét, Takáts Tamást, aki azonban ezúttal nem a Kar­thago élén érkezik a városba, hanem a Takáts Tamás Dirty Blues Band vezérénekeseként.

Színes fiatalkor

Takáts Tamás Angyalföldön nőtt fel. Textilipari szakközépiskolában érettségizett, majd egy évig járt tanítóképző főiskolára. Dolgozott a textiliparban, gépkezelőként, figuránsként a Geodéziai Vállalatnál, a Magyar Televízió sportosztályán felvételvezetőként. Gyermekkorától úszott, majd vízilabdázott az FTC-ben és evezett a Csepelben.

Profi zenélés

Első zenekara a Fáraó volt, majd jött a Teneaggers és a Forma 1. Ez utóbbival tette le 1977-ben az Oszk és ORI vizsgát, ettől kezdve hivatásos zenészként élt. Már ebben az időben is koncertezett alkalmi zenekarokkal, amelyekben fellépett Dresch Mihály, Lakatos Antal, Vasvári Pál, Pálvölgyi Géza és Gárdonyi László oldalán is.

Takáts Tamás 1979-től 1985-ig a Karthago frontembere volt, amivel országos ismertséget szerzett. Ezután a Senator következett, majd évekig az East együttes énekeseként működött. Számos alkalmi, tematikus (például kábítószer-ellenes) lemezen és koncerten közreműködött, emlékkoncerteken vett részt. 2002-től tagja volt a John Lennon Emlékzenekarnak. Megrögzött ellenzője a gépzenének, és 2003-tól hívő keresztény – a HIT Gyülekezet tagja.

Negyedszázad

A Takáts Tamás Blues Band 2016-ban negyedszázados jubileumát ünnepelte akkori új albumával. Hogy valójában 2015-ben lett huszonöt éves? Attól még ünnepelhetett, mert volt mit: az Úton című lemez talán az eddig megjelent albumok legjobbja lett a szakmában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában