Helyi közélet

2018.10.13. 13:25

Ajándék a körömi pontonhíd tövében

Köröm - Pénteken jubilált a körömi pontonhíd, már ötvenezren keltek át rajta.

Köröm - Pénteken jubilált a körömi pontonhíd, már ötvenezren keltek át rajta.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője ajándékkal köszöntötte a szeptemberben megépült körömi pontonhíd ötvenezredik használóját, Nagyné Fekete Katalint és gyermekét, Marcit, akik minden nap kétszer teszik meg a Kesznyéten és Tiszaújváros közötti utat.

Az állam finanszírozza

A pontonhídra azért lett szükség, mert a kesznyéteni Sajó-hidat felújítás okán teljesen lezárták a forgalom elől. A kerülőút akár 40 kilométer is lehetett volna, ha nincs a körömi ideiglenes átkelési lehetőség. A pontonhíd Koncz Ferenc érdeme volt, aki megkereste ötletével a honvédelmi tárcát, ahol nyitott ajtókra talált.

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár elmondta, hogy a pontonhíd építésének és üzemeltetésének teljes költségét a magyar állam vállalta magára, de ezzel több tízezer ember kényelmét szolgálják. Mint mondta, eddig mintegy 10 millió forintot takarítottak meg ezzel a térségben élőknek.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3980744"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában