Helyi közélet

2018.09.18. 09:54

Tímár Péter-filmek a miskolci CineClassicsban

Miskolc - A Jameson CineFest CineClassics-programjában válogatás szerepel Tímár Péter alkotásaiból.

Miskolc - A Jameson CineFest CineClassics-programjában válogatás szerepel Tímár Péter alkotásaiból.

Az ügyes trükkmester

A rendező amatőr filmesként kezdte pályafutását, 1981-1984 között végezte el a Színház- és Filmművészeti Egyetem operatőr szakát, a Balázs Béla Stúdió tagja volt, dolgozott filmgyári grafikusként és trükkmesterként. Az ügyes trükkmester aztán zseniális vígjátékokat rendezett, melyek a kort, Kádár János Magyarországát hátborzongatóan tisztán, könnyedén, játékosan, szórakoztatóan és pontosan fejezték ki. A CineClassics válogatásában ezekből a filmekből láthat ízelítőt.

Tímár Péter már Bódy Gábor fényvágójaként bizonyította kivételes adottságait. Első játékfilmje, az Egészséges erotika (1986) a késői, a 11 évvel későbbi Csinibaba a korai Kádár-korszak fájdalmasan szórakoztató képét adja. Képeit, trükkjeit és keserédes történeteit százezrek ismerik és szeretik.

A rendező ott lesz a CineFesten az Egészséges erotika vetítésén (szeptember 21., 18.00), utána Gelencsér Gábor beszélget vele.

ÉM


[related-post post_id="3986578"]

[related-post post_id="3985608"]

[related-post post_id="3985334"]

[related-post post_id="3984726"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában