Helyi közélet

2018.09.16. 14:45

Tanévkezdés közös főzéssel Sajószögeden

Sajószöged - Szeptember 3-át írunk: az időjárás ugyan nem arról árulkodik, hogy vége a nyárnak, de az iskolákba becsengettek.

Sajószöged - Szeptember 3-át írunk: az időjárás ugyan nem arról árulkodik, hogy vége a nyárnak, de az iskolákba becsengettek.

Szinte mindenhol hagyományos módon, tanévnyitóval, majd tankönyvosztással kezdődik a tanév, azonban van egy iskola, ahol már tradícióként kezelt módon nem egy tipikus programmal indítják az évet.

Tanulók, tanárok, szülők

Idén 5. alkalommal rendezték meg a Sajószögedi Általános Iskolában azt a családi napot, melynek keretében a tanulók és tanárok a szülőkkel együtt főzhetnek, játszhatnak és ismerkedhetnek egymással az első osztályosoktól kezdve a „vén” diákokig bezárólag.

Tizenegy órakor már javában rotyogott a cserászka a bográcsokban, gyerekzsivaj a játszótéren és sorban állás az élő csocsónál. Nem egy szokványos látvány ez a tanév első napján, de Sajószögeden már jól megszokott rituálévá vált. Hagyományosan évnyitó ünnepséggel kezdődött a nap, majd az alsósok és a felsősök is részt vettek felváltva az osztályfőnöki órákon, hogy egyeztessék az éves menetrendet. A szülők eközben serényen készítették az ebédnekvalót, ki a hagyományokhoz ragaszkodva egyszerűbben, ki pedig egyedi ízekkel megfűszerezve főzte meg az előre elkészített nyersanyagot.

„Nem csak a gyerekeknek szolgál csapatépítő jelleggel ez az esemény” – mondta Hajdu Hajnalka, a sajószögedi általános iskola igazgatónője. „A szülők is jobban összeismerkedhetnek, ezáltal egy jobb osztályközösséget eredményeznek az évek során”.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában