Helyi közélet

2018.09.19. 20:58

Jubilált a Hámori Szolgáltatási Központ Miskolcon

Miskolc - Három évtizeddel ezelőtt alakult meg az idősek klubja Hámorban.

Miskolc - Három évtizeddel ezelőtt alakult meg az idősek klubja Hámorban.

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Célcsoport Specifikus Szociális Ellátások Igazgatóságának Hámori Szolgáltatási Központja. Ebből az alkalomból rendeztek születésnapi ünnepséget szerdán az intézményegységben.

A rendezvény elején Tóth Judit központvezető köszöntötte Dr. Kiss Lászlót, Miskolc alpolgármesterét, Dr. Kovács Lászlót, a térség önkormányzati képviselőjét valamint az eseményen megjelenteket.

Dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere elismeréssel szólt a hámori tagintézmény működéséről. Kiemelte, a városvezetés megbecsüli a nyugdíjasokat, és az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy ez ők is érezzék. - Ennek érdekében hoztuk létre annak idején a Salkaházi Sára programot, mellyel azt szerettük volna elérni, hogy kulturális és közösségi és egészségmegőrző programokat és a korábbinál nagyobb biztonságot biztosítsunk az idősebb generáció tagjainak. Fontos informatikai alapismereteket és eszközöket is biztosítsunk számukra. A visszajelzések alapján úgy érzem jó úton haladunk – mondta az alpolgármester.

Tóth Judit érdeklődésünkre elmondta, a Hámori Szolgáltatási Központ Alsó- és Felsőhámor, Lillafüred és Ómassa időseinek kínál nappali ellátást, idősek klubját, házi segítségnyújtást és természetesen étkeztetést. Jelenleg száztíz idősről gondoskodnak.

- Az intézmény 1988. december 21-én nyitott meg a jelenlegi helyén. Az akkori kollégáknak nagyon nehéz helyzete volt, hiszen akkoriban a helyi falusi közösség nagyon nehezen nyitott arra, hogy idegen emberektől kérjenek segítséget. Szerencsére ez a mai időkre megváltozott, és nagyon sokat tudunk segíteni az itt élő családoknak azzal, hogy a hétköznapok rohanásában az idősek itt, egymás között biztonságban lehetnek. Ami talán még fontosabb, hogy sokan tudják nálunk a magányukat oldani, találhatnak egy olyan közösséget, amihez jó tartozni, akikkel jó közös programokon részt venni – mondta a központvezető.

Ingoványi Ferencné hámori lakosként tíz éve tagja a központban működő idősek klubjának. Mint az Északnak elmondta, amikor csak teheti, részt vesz a programokon. - Tíz évvel ezelőtt, mikor férjem sajnálatos módon eltávozott, az egyik klubvezető keresett meg, hogy csatlakozzak hozzájuk, azóta vagyok tag. Nagyon jó itt együtt, közösségben megülni a nagyobb ünnepeket, nyáron pedig olyan buszkirándulásokra is eljutunk, ahová nyugdíjasként egyedül nem biztos, hogy elindulnánk – mondta Ingoványi Ferencné.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában