Helyi közélet

2018.09.07. 16:58

Jól halad a kesznyéteni híd rekonstrukciója

Kesznyéten - Már egy jó hónapja megkezdődött a kesznyéteni Sajó-híd felújítása.

Kesznyéten - Már egy jó hónapja megkezdődött a kesznyéteni Sajó-híd felújítása.

Jócskán látszik az előrehaladás, hiszen lényegében már csak a puszta betoncsík látszik az egykori hídból. A tervek szerint november közepén adják át a forgalomnak a teljes egészében megújuló hidat.

Ráfért már

A kesznyéteni Sajó-hidat 1963-ban építették, azaz több mint fél évszázadot szolgált már. Látszik is az állapotán…

„Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy mindenki meg­győződjön róla, mennyire megérett a híd a felújításra. Elég végighaladni vagy végigsétálni rajta. Hosszú évek óta készülünk arra, hogy felújítsuk. Most végre sikerül…” – nyilatkozta korábban lapunknak Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere. Mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten Község Önkormányzata által alakított konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert el a Sajó-híd felújítására.

Teljes felújítás

Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője a részletekről a következőket mondta: „A munkálatok során az acél-vasbeton teherhordó szerkezet korrózióvédelme és bevonatolása, a hídszigetelés, a dilatációképzés, a betonszegély és az aszfaltburkolat cseréje, a korlátok cseréje történik meg, és a kivitelezők mederrendezést végeznek a híd környezetében.”

ÉM-SZB


[related-post post_id="3974540"]

[related-post post_id="3973433"]

[related-post post_id="3970831"]

[related-post post_id="3968510"]

[related-post post_id="3938111"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában