Helyi közélet

2018.09.04. 14:23

Javítják az ómassai utakat

Miskolc - A júniusi árvíz után ideiglenesen javították ki a megrongálódott utat, most folytatják.

Miskolc - A júniusi árvíz után ideiglenesen javították ki a megrongálódott utat, most folytatják.

Kijavítják a júniusi villámárvíz okozta útkárokat Ómassa belterületén. Mint arról korábban beszámoltunk, egy nyár eleji nagy vihar pusztítása után a településrészen mintegy négyszázötven méter hosszan károsodott az aszfaltburkolat, a víz megbontotta és elhordta az útpadkát, de százötven méter hosszban a csapadékvíz elvezető árok is károsodott.

Csak gyalogosan

Az utakat akkor ideiglenesen kijavították, a kárt pedig az önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior pályázati forrására bejelentette. A szeptember 3-án kezdődött munkák során a régi bánkúti úttal párhuzamos Ómassa utca buszfordulótól felfelé eső szakaszán kezd dolgozni a kivitelező.

„A helyreállítási munkálatok részeként a zúzottkő után aszfaltréteget is kap az utca. Az érintett szakaszt a munkavégzés idején csak gyalogosok használhatják, a gépkocsiforgalmat a régi bánkúti útra terelik. Az útfelújítás – időjárástól függően – egy hétig tart, addig az ott élők és arra közlekedők megértését, türelmét kérjük” – fogalmazott a miskolci polgármesteri hivatal sajtó osztálya.

A közút is dolgozik

A munkálatokkal párhuzamosan – tették hozzá – a bánkúti elágazástól Ómassa felé padkarendezést és a vízelvezető árok javítását végzik a szakemberek.

Csaknem teljesen kijavította a Hámori-tó partján futó út megsüllyedt szakaszait

Magyar Közút Nonprofit Kft. is, már csak a pisztrángtelep előtti rövid szakaszon maradt meg az útlezárás.

Ezen a területen még márciusban kellett lezárni az út több szakaszát, mivel a közútkezelő szakemberei partoldal megsuvadása miatt ismét pályaszerkezeti hibákat találtak.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3970340"]

[related-post post_id="3955302"]

[related-post post_id="3902814"]

[related-post post_id="3891186"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában