Helyi közélet

2018.09.13. 12:34

Ismét Bódva-völgyi Maraton

Edelény - Vissza a kezdetekhez a huszonnyolcadik versenyen.

Edelény - Vissza a kezdetekhez a huszonnyolcadik versenyen.

Szeptember 22-én rendezik meg 28. alkalommal a D24 Bódva-völgyi Maraton és Kerékpártúrát, amelyet a versenyt rendező Edelényi Futók Egyesülete a „vissza a kezdetekhez” szlogennel hirdetett meg.

Manapság egyre ritkább az olyan hagyományos futó­verseny, ami A ponttól B pontig tart, viszont a Bódva-völgyi Maraton visszatér az eredeti útvonalához. A maratoni (42,195 km) táv rajtja Jósvafőn, a félmaraton (21,097 km) távja Perkupa közelében lesz, a cél pedig az Edelényi Kastélyszigeten, ahol gyönyörű befutófotó készíthető – tájékoztatott Puskás Béla, az egyesület elnöke.

A futóverseny kiegészítő rendezvénye a kerékpártúra, amelynek hossza 45 kilométer. A túra útvonala már megszokott: Edelény–Mucsony–Rudabánya–Szendrő–Edelény. A verseny célja a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása valamennyi korosztály hazai és külföldi, amatőr és profi sportolói számára.

A maratonra lehet jelentkezni a gyermek, egyéni lány, fiú, 10 km egyéni, női és férfi abszolút kategóriában, 21 km egyéni, női és férfi abszolút kategóriában és 42 km egyéni, női és férfi abszolút kategóriában.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában