Helyi közélet

2018.09.24. 11:24

Avasi filmes beszélgetések

Miskolc - A miskolci filmfesztivál filmes szakembereivel is beszélgethettek az érdeklődők az Avasi Kvaterkán.

Miskolc - A miskolci filmfesztivál filmes szakembereivel is beszélgethettek az érdeklődők az Avasi Kvaterkán.

Akinek péntek délután egy kis kvaterkázásra támadt kedve és szívesen beszélgetett a Jameson CineFest Filmfesztivál kapcsán filmes szakemberekkel, nem kellett Miskolc belvárosától messzire mennie, hiszen a történelmi Avas pincéi várták a vendégeket. Természetesen elsősorban borral, de pálinkából és finom ételekből sem volt hiány. Hagyományteremtés céljából rendezte meg a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület az Avasi Kvaterkát, melynek középpontjában a filmfesztivál állt. Érdekes beszélgetések folytak filmekről, a filmezésről, az estét pedig minden helyszínen koncertek zárták.

Lehetőséget teremteni

Kovács Judit, az esemény főszervezője elmondta: a programsorozat alap­ötlete az volt, hogy a városban folyó kiemelkedő kulturális eseményekhez kapcsolódóan beszélgetési lehetőséget teremtsenek a különböző témák iránt érdeklődő emberek között.

Ehhez kiváló helyszínt biztosít az avasi pincesor, hiszen a kvaterkázás jelentésében az is benne van, hogy a kedélyes beszélgetést borozgatással kötik össze a jó barátok. A programsorozat induló pontja a Palóczy-emlékmű volt, de szélesre tárta kapuit a Polgármester pince, az Avasi Bortanya és a Pinyó pince – Zsófi és Kicsi pincéje is.

ÉM-HE


[related-post post_id="3993729"]

[related-post post_id="3993762"]

[related-post post_id="3993098"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában