Helyi közélet

2018.09.20. 20:45

A Magyar Államkincstárral ismerkedtek a berzések Miskolcon

Miskolc - Pénzügyi tudatosságra nevel az államkincstár új okostelefonos alkalmazása.

Miskolc - Pénzügyi tudatosságra nevel az államkincstár új okostelefonos alkalmazása.

Rendkívüli osztályfőnöki órát tartott csütörtökön Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumába járó diákoknak a Magyar Államkincstár. A bemutatón részeként megtartott vetélkedőn a JátéKincstár nevű alkalmazással is megismerkedhettek a diákok.

Az eseményen először Dr. Borbély László András a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese tartott előadást, melyben ismertette a kincstár működését, elmúlt évben végrehajtott fejlesztéseit.

Ezt követően Zsolnai Gabriella megyei igazgató köszöntötte az iskola tanulóit és a megjelent tanárokat, hangsúlyozva, a pénzügyi ismeretek fejlesztését nem lehet elég korán kezdeni.

- Ezt segíti, ha játékos és szórakoztató formában adunk át pénzügyi ismereteket diákoknak, így könnyebben ismerhetik meg a diákok az államkincstár elektronikus pénzügyi szolgáltatásait, a Mobilkincstárat és a Webkincstárat. Ezek egyszerűen, gyorsan használható alkalmazások, használatukkal elkerülhető a sorban állás. A mai világban, amikor már a busz- vagy vonatjegyet sokan már a mobiltelefon segítségével váltunk, természetes, hogy a kincstár is alkalmazkodik a kor követelményeihez – hangsúlyozta a megyei igazgató.

A rendhagyó osztályfőnöki óra egyébként egy országos programsorozat része, amelynek során a Kincstár minden egyes megyeszékhelyen bemutatja a JátéKincstár alkalmazást. Az eseménysorozattal ősszel Miskolcon kívül a Debrecenben, a Székesfehérváron, a Békéscsabán, a Szegeden és a Kecskeméten tanuló diákok találkozhatnak még.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában