Helyi közélet

2018.08.22. 12:43

Letette az esküt Miskolc közgyűlésének új tagja

Miskolc - Dr. Nagy Ákost a rendészeti bizottság alelnökének is megválasztották a rendkívüli közgyűlésen.

Miskolc - Dr. Nagy Ákost a rendészeti bizottság alelnökének is megválasztották a rendkívüli közgyűlésen.

Miskolc Megyei Jogú Város 12. számú önkormányzati választókerületében a július 15-én megtartott időközi választáson dr. Nagy Ákos, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a képviselői mandátumot. Mint ismert, a mandátum Hubay György országgyűlési képviselővé választása miatt üresedett meg.

Út a bizottságba

A miskolci közgyűlés keddi rendkívüli ülésének nyitányaként dr. Nagy Ákos letette a képviselői esküt és elfoglalta helyét a testület Fidesz-KDNP frakciócsoportjában.

A rendkívüli közgyűlés második napirendi pontja a testület állandó bizottságaival kapcsolatos döntések meghozatala volt. Dr. Nagy Ákos a választást megelőzően a jogi és ügyrendi bizottság tagja volt és ez a megbízatás képviselővé választása miatt megszűnt.

Fókuszban a közösségek

A rendkívüli közgyűlés úgy döntött, hogy Albert György Antalt, a rendészeti bizottság nem képviselő tagját visszahívja és őt a jogi és ügyrendi bizottságba delegálja. Ugyanekkor dr. Nagy Ákost képviselő tagként a rendészeti bizottság tagjává választották és megbízták az alelnöki tisztség betöltésével.

A rendkívüli közgyűlésen módosítottak néhány önkormányzati rendeletet, amelyre a helyi közösségfejlesztéssel kapcsolatos TOP-pályázatok végrehajtása miatt volt szükség. A rendkívüliségre az augusztus 31-i határidő miatt volt szükség.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3958622"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában