Helyi közélet

2018.08.29. 11:41

Krumplilángosból 1600 darab Csobádon

Csobád - Ötödik alkalommal rendeztek Csobádon Krumplilángos Fesztivált augusztus 25-én.

Csobád - Ötödik alkalommal rendeztek Csobádon Krumplilángos Fesztivált augusztus 25-én.

A fesztivál a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikert aratott, nemcsak a csobádi, de a szomszédos településről érkezők körében is – fogalmazott Hudopkó ­József, a település polgármestere.

– A fesztivál elnevezését adó krumplilángost az országban már csak kevés helyen ismerik, még kevesebb helyen készítik. A messzebbről érkező vendégek közül volt, aki életében először kóstolta, pedig nem túl bonyolult az elkészítése, csak négy dolog kell hozzá: krumpli, liszt, só, olaj. A fesztivál kezdetére 1600 darab krumplilángost készítettünk, melyet a település lakói ingyen kóstolhattak meg.

A sütés az előkészületeket is számítva 16 órán át tartott. A krumplit üstben főztük meg, a tészta gyúrását az idősebb, tapasztaltabb asszonyok végezték, majd a lángosokat fatüzelésű masinán sütöttük ki. A sütésből a nők és a férfiak egyaránt kivették a részüket. Többek között Csobád aljegyzője, Nagy Boglárka, a polgármesteri hivatal alkalmazottai, más önkéntesek és jómagam is. Számunkra ez a két nap teljes egészében a munkáról szólt, de úgy érezzük, érdemes volt – tette hozzá a polgár­mester.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában