Helyi közélet

2018.08.20. 11:30

Gazdit keresünk

Miskolc - Kisállat oldalunkon minden héten bemutatunk néhány örökbefogadásra váró/vágyó kutyust, hogy segítsük az ­összetalálkozásukat az álomgazdival.

Miskolc - Kisállat oldalunkon minden héten bemutatunk néhány örökbefogadásra váró/vágyó kutyust, hogy segítsük az ­összetalálkozásukat az álomgazdival.

Ezen a héten a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány lakóiból mutatunk be hármat.

Dana közepes méretű, keverék, ivartalanított tacskószerű nőstény rövid lábakkal és hosszú testtel. Kölyökként került az alapítványhoz a gyepmesteri telepről. Nyugodt, kedves természetű, jóindulatú kutyus, aki nem szaladgál feleslegesen, ezért kisebb helyen is tartható, idősebb gazdinál.

„Kutyáink oltva, chipezve, a nőstények ivartalanítva vannak.

Bözsit, ezt a közepes termetű, ivartalanított, kajla fülű, keverék kislányt egy állatbarát találta meg az egyik buszmegállóban. A kutyus élénk, mozgékony, szívesen sétál pórázon, ezért olyan gazdira van szüksége, aki időt szánna a hosszú közös sétákra.

Mindezért 7 ezer forint költségtérítést kérünk, valamint azt, hogy a kutyáról egy életen át gondoskodjanak.”

Blondi a gyepmesteri telepről került az alapítványhoz. Ez a labrador-jellegű, gyönyörű fehér kutyalány nagyon mozgékony, ivartalanított, de egyelőre pórázon még nem tud sétálni. Határozott, következetes gazdit igényel, aki tanítaná.

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 06-20/242-1161, 06-30/576-8935.


Már kedvenceink májbetegségét is észlelhetjük

A májbetegség korai jeleinek gyors kiszűrésére alkalmas vérvizsgálatot fejlesztettek ki kutyák számára az Edinburgh-i Egyetem szakemberei. A kutatók szerint az embereknél elért eredményekre épülő fejlesztés révén az orvosok hamarabb megkezdhetik a beteg állatok kezelését – írta a BBC News. A vizsgálat segít nyomon követni a miR-122 molekula szintjének változását: ez a májbetegség ismert biomarkere az embereknél. A májbetegség megállapítására jelenleg biopsziát használnak a kutyáknál, ez azonban költséges és komplikációkhoz vezethet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában