Helyi közélet

2018.08.31. 14:05

Gazdájára vár a festmény

Miskolc - Jótékonysági árveréssel segít az Észak-Magyarország a sokat szenvedett kislánynak.

Miskolc - Jótékonysági árveréssel segít az Észak-Magyarország a sokat szenvedett kislánynak.

Különleges és értékes festmény várakozik az Egressy Béni Zeneiskolában arra, hogy valaki megvásárolja. Erre azért lenne szükség, mert a bevétel a zeneiskola egyik növendékének gyógykezelését szolgálná.

Olvasóink bizonyára emlékeznek Buncsák Margaritára, hiszen azelőtt sokszor írtunk róla. Ő az a 11 éves kislány, akinek amputálni kellett a bal lábát lábszárközéptől, daganat miatt. Édesanyja egyedül neveli őt, és nem tud folyamatosan dolgozni, mert a kislányt még mai napig is vizsgálatokra kell vinni.

Kozma István, Egerben élő nagybányai festő hallott Margaritáról, és felajánlotta neki egyik értékes festményét azzal a céllal, hogy annak eladása után a bevétel a kislány gyógykezelését segítse.

A művész munkásságáért több elismerésben is részesült már, 2012-ben megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Várjuk az ajánlatot!

Rendhagyó módon az Észak-Magyarország segít a festmény elárverezésében. Kozma István felajánlott alkotása fenti fotónkon látható, de élőben is megtekinthető az Egressy Béni Zeneiskolában (Miskolc, Palóczy utca 4.), augusztusban 8-14 óráig, szeptemberben 8-16 óráig. Olvasóink és a lapunkat olvasó vállalkozók ajánlatát a következő e-mail-címre várjuk szeptember 30-áig: [email protected]

A festmény végül a legmagasabb vételárat ajánló olvasónké lehet. Részletek lapunk augusztus 21-ei lapszámában.

ÉM-HE


[related-post post_id="3957845"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában