Helyi közélet

2018.08.07. 16:59

Bérlakáshoz juthatnak Hernádnémetiben

Hernádnémeti - Pályázatot hirdetett a hernádnémeti önkormányzat, több kedvezmény jár a lakásra vágyóknak.

Hernádnémeti - Pályázatot hirdetett a hernádnémeti önkormányzat, több kedvezmény jár a lakásra vágyóknak.

Pályázat útján juthatnak bérlakáshoz a fiatal párok egy program részeként Hernádnémetiben. Dr. Orosz Zsolt polgármestertől megtudtuk, legutóbb 2002-ben hirdettek bérlakásprogramot, azóta nem volt ilyen, most viszont nyert az önkormányzat egy pályázaton, aminek részeként több bérlakást is megpályáztatnak az érdeklődők számára.

18 és 35 év közötti fiataloknak szól ez a pályázat, de másoknak is nyújt kedvezményeket az önkormányzat.” Dr. Orosz Zsolt

– 18 és 35 év közötti fiataloknak szól ez a pályázat – fogalmazott dr. Orosz Zsolt. A kormány célja, hogy a fiatalokat a szülőhelyükön tartsa. Már eddig is tett az önkormányzat lépéseket ez ügyben – aki használt lakást vesz, támogatást kap, aki építkezni akar, az ingyen kapja a telket a településen – ez a mostani lehetőség a harmadik a sorban.

Képzéseken vesznek részt

– Több kedvezmény is jár azoknak, akik nyernek a pályázatunkon, például az, hogy az első éven nem kell lakbért fizetniük – hangsúlyozta a település első embere. A pályázat lényege, hogy a kiválasztott házat a pályázati forrásból felújítja az önkormányzat. A nyertes fiataloknak a program részeként különböző képzéseken kell részt venniük, nagyjából egy év múlva költözhetnek be álmaik otthonába.

A szóba jövő házak egy része már egy ideje az önkormányzat tulajdonában van, a település frekventált helyén találhatók, egy részüket magánkézből vásárolták. Évek óta üresen állnak, mert nem találták meg eddig a funkcióját, most talán élet költözhet beléjük.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában