Helyi közélet

2018.07.13. 11:56

Most már működik minden miskolci ivókút

Miskolc - Karbantartották, de csütörtöktől már üzemelnek a belvárosi ivó­kutak.

Miskolc - Karbantartották, de csütörtöktől már üzemelnek a belvárosi ivó­kutak.

Mi célt szolgál a Szent István téri ivókút, ha nem működik? – ezt a kérdést tette fel lapunknak a közelmúltban heves megyei olvasónk, Országh Tibor, aki fotót is mellékelt az egyébként szépen felújított kútról.

A levelet követően kíváncsiak lettünk, hány ivókút üzemel Miskolc belvárosában, így a Városház tér mellett, a Szinva teraszon, valamint a Centrumnál lévőt is felkerestük. Meglepődve tapasztaltuk: ottjártunkkor egyik sem üzemelt. Kérdéseinkkel a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályához fordultunk, akik azt közölték, az elmúlt hetekben karbantartást végeztek a kutaknál, ez volt az oka annak, hogy egyik sem működött.

„Július 12-től viszont újból üzemelnek, a terveink szerint szeptember 1-jéig. A Szent István téri ivókút minden nap délelőtt tíz és este hat óra között, a Széchenyi utcán, a Centrumnál található, a Szinva teraszon lévő, az Avasalja utcai Jézus kútja, valamint a Pattantyús utcai játszótéri ivókút egész nap (0-24 órában) üzemel” – tették hozzá a közleményben.

Vannak újak

A sajtóosztály válaszában kiemelte, folyamatosan üzemelnek – és ezeket a karbantartás sem érintette – a belvároson kívül, turisztikailag kiemelt területen lévő ivókutak. Ilyenek a miskolc­tapolcai Pazár István sétányon és a Diósgyőri várnál felállított újak, a LÁÉV kisvasút lillafüredi végállomásán, a buszvégállomáson és a központi parkolóban, a Csanyik-völgyben, Miskolctapolcán a parkban, a Hejőligetben, az Árpád-Kurucz utcai játszótéren és a Népkertben lévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában