Helyi közélet

2018.07.01. 09:52

Infrastruktúrájuk van, emberük nincs Miskolcon

Miskolc - Roma integrációs projektjéhez keres partnereket a Kapcsolat-Kihívás Alapítvány.

Miskolc - Roma integrációs projektjéhez keres partnereket a Kapcsolat-Kihívás Alapítvány.

A „LENDÜLET – miskolci, eltérő identitással rendelkező társadalmi csoportok együttműködésének megvalósításáról” című hároméves projekt nyitórendezvényén a vendégek megismerkedhettek az alapítvány működésével, majd a futó program célkitűzéseivel.

Komoly tapasztalattal

„Szervezetünk 1997-től dolgozik elsősorban Miskolcon és a környező településeken. A huszonegy éves működés alatt harminckilenc sikeres projektet valósítottunk meg a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatása érdekében. Az általunk alkalmazott módszerekkel felkészített emberek ismerik és elfogadják a közösség erejét, és annak tevőleges tagjaiként dolgoznak a társadalmi értékek megvalósulásáért. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk a hátrányos helyzetű családokból kikerülő fiatalok segítése terén, tanácsadással, mentorlással, tárgyi eszközök biztosításával,” – foglalta össze dr. Bajákyné Szabó Csilla programigazgató. „Az európai uniós projekt célcsoportjaként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén élő, bevallottan roma ­származású, hátrányos helyzetű embereket kívánjuk támogatni. Átfogó célunk pedig a nemzetiségi, etnikai identitás megőrzése, a kultúrák közötti párbeszéd erősítése” – mondta el a szakmai vezető.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában