Helyi közélet

2018.07.22. 12:28

Finom ajánlatok

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű nyári finomságok.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egyszerű nyári finomságok.

Barackleves

Hozzávalók: 50 dkg őszibarack, 50 dkg kajszi, 2 ek méz, 1 csomag vaníliás cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 mk őrölt fahéj, egy csipet só, két citromkarika, 1 l víz, két dl tejföl, két kk liszt.

A vizet a mézzel és a felsorolt fűszerekkel felforraljuk, beletesszük a kimagozott, kockára feldarabolt őszi- és kajszibarackot. Öt percig főzzük lefedve, majd a lisztes tejföllel behabarjuk. Ekkor már csak felfuttatjuk. Lehűtve tálaljuk. Ez alaprecept; igénynek megfelelően többféle gyümölcsből (meggy, cseresznye, egres, ribizli, alma, körte, szilva, birs) készíthetünk gyümölcslevest, például a színtelen almához, körtéhez adjunk színt adó szilvát, ringlót.

Keksz tatárbifsztekkel

Hozzávalók: 30 dkg darált főtt vagy sült marhahús, 2 tojássárgája, egy hagyma, kapribogyó, só, fehér bors, piros porpaprika, 40 db sós keksz, olívabogyó és citrom.

A húst összekeverjük a tojássárgájával, az apróra vágott hagymával, a kapribogyóval, a fűszerekkel. Kávéskanállal a kekszekre teszünk egy-egy adag húst, olívabogyóval és vékony citromszeletekkel díszítjük.

Oreo szelet sütés nélkül

Hozzávalók: Az alaphoz: 50 dkg darált keksz (és a szóráshoz), 18 dkg vaj, 10 ek cukor, 4 dl tej, 5 ek kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor. A középső réteghez: 25 db Oreo keksz. A krémhez: 2 csomag tejszínes pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 doboz mascarpone. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 25 db Oreo keksz.

A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tejjel, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd egy darált keksszel jól meghintett tepsibe nyomkodjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a mascarponét és a kihűlt pudingot is hozzáadjuk. Ezután rákenjük a krém felét a kekszes alapra. Az Oreót egy zacskóban összetörjük és rámorzsoljuk a krémre. A habhoz a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a krém másik felét is belekeverjük. Óvatosan rákenjük az Oreó tetejére. A végén egész kekszekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában