Helyi közélet

2018.07.11. 14:28

Bajnokságról bajnokságra aratják sikereiket a lányok Miskolcon

Miskolc - Kiváló eredményeket értek el a miskolci mazsorettek.

Miskolc - Kiváló eredményeket értek el a miskolci mazsorettek.

Brassóban rendezték meg június 27. és július 1. között az idei Látványtánc Európa Bajnokságot. A megmérettetésen kiemelkedő eredményeket ért el a Miskolci Mazsorett Együttes: négy első hellyel, két arany minősítéssel és egy különdíjjal térhettek haza.

Grán Orsolya, az együttes művészeti vezetője érdeklődésünkre elmondta, a bajnokságot egy kvalifikációs sorozat előzi meg: a területi bajnokságról lehet eljutni az országosra, és onnan a legjobbak mehetnek tovább az EB-re.

Hatalmas munka

– Nekünk ez sikerült, de azt el kell mondjam, hogy ebben rengeteg munkája van a versenyzőinknek. Átlagosan hetente kétszer másfél órát próbálnak, versenyidőszakban napi próbák vannak. Emellett a gyerekek önállóan is gyakorolhatnak, ilyen szép eredményeket másképp nem is érhettek volna el – mondta a művészeti vezető.

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Ifjúsági Ház fenntartásában működő csoport nem sokat pihent, alighogy hazaértek már utaztak is Prágába, az MWF-Majorette-sport WORLD Federation XV. Mazsorett Európa Bajnokságára. Erre a versenyre – mondta Grán Orsolya – a hazai bajnokságon kellett kvalifikálni és ezt követően a pontszám és a kvalifikációs kvóta fejébe a szövetség döntötte el, ki érdemes arra, hogy ezen az EB-n szerepeljen. A Miskolci Mazsorett Együttes öt versenyzővel érkezett, és hat számban kvalifikálták magukat. A prágai megmérettetés eredményeiről később számolunk be.


A mazsorettegyüttes eredményei

1.hely Majorette&twirling bot gyerek szóló: Paár Gréta

1.hely Majorette&twirling bot junior szóló: Czinege Szonja

1.hely Majorette&twirling egyéb eszköz junior szóló: Czinege Szonja

1.hely Majorette&twirling bot junior duó/trió: Czinege Szonja – MuszbekNoémi

Arany minősítés: Majorette&twirling bot felnőtt csoport

Arany minősítés: Majorette&twirling bot felnőtt duó/trió: Balogh Viktória – Gáspár Marianna – Kiss Patrícia

Különdíj: Baiana (Czinege Szonja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában