Helyi közélet

2018.07.29. 13:29

Alkotnak és közben közösségi életet élnek Miskolcon

Miskolc - Székely Klára a lakótelepi közösségek, köztük az Avasi Patchwork Klub oszlopos tagja.

Miskolc - Székely Klára a lakótelepi közösségek, köztük az Avasi Patchwork Klub oszlopos tagja.

– Hárman egymástól függetlenül foglalkoztunk foltvarrással, amikor néhány éve megkerestek, hogy alapítsunk klubot. Szóltam a barátnőmnek, Szabó Ágnesnek, aki magára vállalta a szervezési feladatok oroszlánrészét. Később adományként varrógépeket és helyet kaptunk az Avasi Közösségi Kávézóban, majd a Térben, ahol meghirdették az alkalmainkat. Mivel délelőtt tartjuk a foglalkozásokat, leginkább az idősebb korosztály tud bekapcsolódni – kezdte a beszélgetést Klárika.

Adnak a fejlődésre az idősek

– A foltvarró technika azért áll hozzám közel, mert szakmám szerint is szűcs vagyok. Először a lányom mutatta, hogy létezik ilyen, majd ellátogattam egy patchwork kiállításra az Ady Endre Művelődési Házba, és tanfolyamra is jelentkeztem ugyanott. Így kerültem bele ebbe az egészbe, aztán nagyon színvonalas foltvarró táborokba hívtak nyaranta, ahol rengeteget bővült a tudásom – osztotta meg velünk a szervező.

Szép és hasznos technika

– Leginkább az újrahasznosításnak vagyok a híve, ezért ritkán veszek újonnan szövetet. Egyébként rendkívül anyagigényes, de nagyon hasznos és szép ez a technika. Terítőket, falvédőket, párnákat, táskákat és mostanában már plüss állatokat is készítünk. Több kiállításunk volt már, a Móra Ferenc Könyvtárban és az Avasi Közösségi Térben és a közösségi élet is jót tesz nekünk, mert mindig van miről eszmét cserélni – mesélte az aktív nagymama.

- DA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában