Helyi közélet

2018.07.20. 20:05

360 fokos videó: Tizenkét kis gólya a Mályi Madármentők védelmében

Mályi, Miskolc - A Mályi Madármentő Állomás egész évben a bajbajutott állatok menedéke - nem csupán szárnyas barátainkra korlátozva.

Mályi, Miskolc - A Mályi Madármentő Állomás egész évben a bajbajutott állatok menedéke - nem csupán szárnyas barátainkra korlátozva.

Mások mellett, jelenleg 12 fiatal gólya vendégeskedik náluk, akik nyár végéig nőnek és erősödnek a madármentőknél.

Meglepő, és kissé zavaró, nyávogásra hasonlító hangok közepette fogadott minket a gólyasereg, akikről Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke elmondta, hogy a nyár folyamán költöztek be ideiglenesen hozzájuk. Közülük öten még tojásban, majd keltetés után, Mályiban látták meg a napvilágot. A többiek valami oknál fogva kiestek a fészkükből, és új otthonra volt szükségük.

Krisztiánék nevelgetik őket, aminek része az etetés is: fejenként napi 1 kiló ételt fogyasztanak el, az egyik alkalom közepére pedig mi is betehettük 360 fokos kameránkat.

Aranyéletük van a körülményekhez képest, hiszen addig maradhatnak Mályiban, ameddig szeretnének. Most még fejlődnek: van, akinek még a tollazata sem nőtt ki teljesen, mások már szárnyaikat próbálgatják. Krisztián elmondása szerint fokozatosan hagyják majd el az udvart. Eleinte repülnek pár kört, és visszajönnek, végül irány Afrika - augusztus 20. környékén becsatlakoznak egy felettük vonuló gólyacsapathoz.


Nézz körbe 360 fokban!

A " target="_blank">videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3924309"]

[related-post post_id="3922535"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában