Helyi közélet

2018.06.15. 08:51

Útfelújítás, na és dugó Miskolcon

Miskolc - Elkezdődött az idegek harca: egész nyáron forgalomkorlátozás lesz a József Attila utcán.

Miskolc - Elkezdődött az idegek harca: egész nyáron forgalomkorlátozás lesz a József Attila utcán.

Ahogy arról már beszámoltunk, teljes felújításon esik át Miskolcon a 3-as főút a Baross Gábor úti csomópont és a Metro áruház előtti jelzőlámpa közötti szakaszon.

Az útburkolat mellett a közműszerelvényeket és a kiemelt szegélyeket is kicseréli a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Teljes sávlezárás

Az érintett területen 30 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett forgalmi sávonként változó lezárások is vannak, a munkálatok egészen augusztus 31-ig tartanak

Fotó: Bujdos Tibor

Szerdán a konkrét munka még nem kezdődött el, csupán a táblákat rakták ki és a buszmegállókat helyezték át a Miskolcról kifelé vezető oldalon, ennek ellenére délután fél hatkor hatalmas volt a dugó a kifelé menő két sávon. Gyakorlatilag a Gömöri felüljárótól a Metro-ig állt a sor.

Csütörtök reggel még mindig nem indult el az aszfalt felmarása, de nyolc órára a kifelé vezető oldalon gyakorlatilag a komplett külső sávot lezárták. Ez érdekes módon az ominózus útszakaszon nem jelentett fennakadást, annál inkább előtte és a bevezető utakon! Nagyjából a Baross Gábor utcától a Búza térig állt a sor végig! Emellett bedugult a Hatvanötösök útja, ugyanis az innen kikanyarodók nagyobbik része balra fordult volna a József Attilán, ott azonban kompletten beállt sávval találta magát szembe. Illetve a Soltész Nagy Kálmán utca, ahonnan szintén ki szerettek volna kanyarodni, illetve meglátva a dugót sokan próbáltak arra „lemenekülni”.

Délelőtt aztán a Kós Károly Építőipari Szakgimnázium előtt megkezdték az aszfalt felmarását a külső sávban és a buszmegállóban, a sor pedig hol felduzzadt, hol eltűnt. A dinamikusabb közlekedés érdekében a Közút a Baross és a Metro Áruházas kereszteződések között az összes jelzőlámpát sárgán villogóra állította át, kivéve a Sajószigeti út kereszteződésénél.

Meneküljön, aki tud!

Menekülő útvonalnak a legbiztosabbnak az látszik, ha elkerüljük az egész József Attila utcát!

Ezt két módon tudjuk megtenni: ha Hejőcsaba felé indulunk és az M30-ast ­vesszük igénybe a déli kapui le-felhajtótól a keleti kapuig, vagy, ha a Szentpéteri kapu felé indulunk, és a 306-os, Miskolcot elkerülő utat használjuk.

Mindkét esetben az úgynevezett turbókörfogalomnál fogunk megérkezni a 3-as, 37-es útra. Ha ezt túl nagy kerülőnek találja valaki, akkor félmegoldás lehet a Baross Gábor utcai kereszteződésben ráfordulni a József Attilára, ugyan innen a Metro-ig egy sávon megy csak a forgalom, de a dugót elkerüljük. Vagy, ha a Sajószigeti és a Fonoda utcáról érkezünk, így már az egysávosított rész felét is magunk mögött tudhatjuk. Érdemes lehet mindegyik verziót kipróbálni annak érdekében, hogy optimális megoldást találjunk, ugyanis az útjavítás, ezzel együtt a sávlezárások és a dugó még marad a következő 78 napon is…


[related-post post_id="3892412"]

[related-post post_id="3891221"]

[related-post post_id="3890926"]

[related-post post_id="3890766"]

[related-post post_id="3889525"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában