Helyi közélet

2018.06.15. 08:25

Terelések és kerülőutak keresése folyamatos Miskolcon

Miskolc - Megkezdődött az útfelújítás Miskolc egyik legforgalmasabb útszakaszán.

Miskolc - Megkezdődött az útfelújítás Miskolc egyik legforgalmasabb útszakaszán.

A lezárás reggel nem az ominózus útszakaszon jelentett fennakadást, inkább előtte és a bevezető utakon, nagyjából az újonnan épülő benzinkúttól a Búza térig állt bent a sor.

Bedugult

Bedugult a Hatvanötösök útja és a Soltész Nagy Kálmán utca is, meglátva a dugót sokan erre próbáltak menekülni.

Délutánra aztán változott a helyzet, úgy tűnik az autósok hamar alkalmazkodtak az új helyzethez: a Bajcsy-Zsilin­szky utca forgalma nőtt meg jelentősen a Selyemréten. A Bajcsy–Soltész-Nagy Kálmán kereszteződésben a ­Bláthy előtt nem ritkán a vasúti felüljáróig állt a sor.

Fotó: Bujdos Tibor

Időnként azért a Búza téren is élénkebb volt a forgalom a szokásosnál, sokan voltak, akik még a délutáni csúcsban találkoztak csak először a felújítás miatti lezárással.

Nemcsak az autósoknak, hanem a közösségi közlekedést igénybe vevőknek is alkalmazkodniuk kell a várhatóan augusztus végéig tartó felújítási munkákhoz.

Hosszabb menetidő

Az ÉMKK járatain utazóknak csak a megnövekedett menetidővel kell számolniuk, az MVK Zrt. buszait használóknak viszont jó lesz odafigyelni. A munkák miatt a 7-es busz nem érinti a Sajó utca megállóhelyet.

Több buszmegállót is áthelyeztek: a Szondi György utca helyett csütörtöktől az autószalon előtt áll meg 7-es, és az Auchan 1-es járat; a Fonoda utca helyett az ÉMKK bejárata előtti, a Felső­zsolcai elágazás helyett a belváros irányába kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg a 7-es busz.

Végül, a 8-as autóbuszok nem érintik Hűtőház felé a Gömöri pályaudvart.

- TÁ -


[related-post post_id="3891221"]

[related-post post_id="3890926"]

[related-post post_id="3890766"]

[related-post post_id="3889525"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában