Helyi közélet

2018.06.03. 16:05

Tehetséges fiataloknak segítenek a miskolci gráciák

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az idén is meghirdeti tehetséggondozó programját a Miskolci Gráciák Egyesület.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az idén is meghirdeti tehetséggondozó programját a Miskolci Gráciák Egyesület.

Erről Pelczné dr. Gáll Ildikó számolt be pénteken sajtótájékoztató keretében.

Hangsúlyozta: az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a tehetséges, de rászoruló diákok támogatására.

– Örülünk, ha segíthetünk, bár nem könnyű az adomány anyagi feltételeit megteremteni. A Miskolci Gráciák azonban folyamatosan azon dolgoznak, hogy a programot újra és újra el tudjuk indítani – fogalmazott.

Elmondta azt is, a pénzbeli adományra sikerrel pályázók számára az összeget a 2018/19-es tanévben havonta, összesen 10 alkalommal folyósítják a fiatalok bankszámlájára, akik emellett mentorálásban is részesülnek.

Két kategóriában

Az adományra két kategóriában lehet pályázni, és két-két diák nyerheti azt el. Az első kategória a 10-19 éves korosztálynak szól, akik alap- vagy középfokú tanulmányokat végeznek valamely miskolci intézményben, állandó lakhelyük pedig a megyében van. A juttatás 10 alkalommal havi 15 ezer forint.

A második kategóriában azok a 18-26 év közöttiek pályázhatnak, akik első diplomájukat szerzik a Miskolci Egyetemen vagy annak valamely társintézményében, és szintén megyénkben élnek. Számukra a juttatás nagyságrendje 10 alkalommal havi 30 ezer forint.

A nyertes pályázók kiválasztásáról dr. Sólyom Enikő ­beszélt. A támogatást az nyerheti el, aki négyes vagy annál jobb tanulmányi eredménnyel rendelkezik, szociálisan rászoruló, és a sportban, a tudományokban vagy a művészetek terén kiválóan teljesít. Vannak olyan fiatalok, akik két éven keresztül is elnyerték az adományt.

– Nem titkolt célunk, hogy a megyében élő fiatalokat itt tartsuk, hogy az itt élő emberek javára hasznosítsák ­megszerzett tudásukat – jelezte.

- HE -


Fontos tudnivalók

A pályázat benyújtási határideje: 2018. augusztus 20.

Ajánlott küldemény formájában az alábbi címre kell elküldeni: Miskolci Gráciák Egyesület, 3525 Miskolc, Mátyás király 13. IV./2. A pályázaton tüntessék fel saját e-mail vagy postai címüket és telefonszámukat! További részletek a Miskolci Gráciák Egyesület honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában