Helyi közélet

2018.06.07. 12:19

Ötven év után házasodtak újra Sajószögeden

Sajószöged - Türelem, elfogadás, bizalom és humor: ez kell a boldog házassághoz.

Sajószöged - Türelem, elfogadás, bizalom és humor: ez kell a boldog házassághoz.

Ötvenedik házassági évfordulóját ünnepelte múlt hét szombatján Sajószögeden Répási Piroska és Nagy Mihály.

Az ünnepséget a család szervezte számukra, és mint ahogy lányuk, Nagy Anita beszámolt nekünk róla, hatalmas meglepetés volt a szülőknek, ahol minden úgy zajlott, mint egy „igazi” esküvőn.

Feldíszítették a sajószögedi művelődési házat, ahol az aranylakodalom mellett Anita unokatestvérének az ezüstlakodalmát is ünnepelték, így az arany és az ezüst színek domináltak. A szülőket az ünnepség kezdetekor a fogadalom megerősítés helyszínére kísérték. Amikor megpillantották a diófa alatti feldíszített helyszínt, a polgármestert és az anyakönyvvezetőt, akkor derült ki számukra, hogy mi következik valójában.

Piroska és Mihály 1966-ban ismerkedtek meg a sajóörösi búcsúban.

– Édesapám hazakísérte anyukámat, és az udvaron táncoltak egy rádió hangszórójával összekötött lemezjátszóra – meséli Anita. Egy év múlva volt az eljegyzés, 1968. június 1-én esküdtek örök hűséget egymásnak. Két lányuk született, Erika és Anita.

40 évig dolgoztak

Piroska is, Mihály is a Tiszai Vegyi Kombinátnál dolgoztak egészen nyugdíjas korukig (több mint 40 évig), Piroska az akkori Műszerautomatika Főosztályon műszerészként, Mihály pedig az akkor induló műtrágyagyárban lett idővel művezető, majd főművezető.

Első unokájuk, Kitti 1993-ban született, jelenleg egyetemista, a második Panna most 9 éves.

S hogy mi a hosszú boldogság titka? Így vallanak az „újdonsült házasok”: türelem, elfogadás, bizalom és humor. Ezek nem hiányozhatnak.

- HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában