Helyi közélet

2018.06.26. 10:40

Nem lesz meleg víz több miskolci lakótelepen

Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Tiszaújváros - Elkezdődött a MIHŐ nyári távhőrendszer karbantartása. Egyre rövidebb karbantartási szünetre törekednek a távhő­szolgáltatók.

Miskolc, Kazincbarcika, Ózd, Tiszaújváros - Elkezdődött a MIHŐ nyári távhőrendszer karbantartása. Egyre rövidebb karbantartási szünetre törekednek a távhő­szolgáltatók.

A munkálatok kedd reggel kezdődtek, és a belvárosban, valamint az Avas nagyobb részén szerdán be is fejeződnek. A karbantartás az Avasi lakótelep harmadik ütemében új elzárószerelvények beépítése miatt hosszabbodhat meg egy nappal. A munkákra a téli üzemelés érdekében van szükség. Diósgyőrben és a Bulgárföldön csak rövid karbantartás várható, erről az érintetteket külön tájékoztatja a MIHŐ Kft.

A karbantartás ideje alatt a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amit a melegvíz-mérő óra érzékel és mér, ez indokolatlan többletköltséget okozhat. Ennek elkerülése érdekében a melegvíz-csapot tartsák elzárva.

Több borsodi városban is

Más borsodi városban, így Kazincbarcikán és Ózdon is lesz távhőrendszer-karbantartás, Tiszaújvárosban már végeztek az idei tervezett munkákkal.

Évekkel korábban több hétig kellett nélkülözni a meleg vizet a nyári időszakban, ekkor végezték el a szolgáltatók a távhővezetékeken és hőközpontokban szükséges javításokat, felújításokat. Mint megtudtuk, a szolgáltatók évek óta arra törekednek, hogy folyamatosan csökkentsék a rendszer nyári karbantartásával járó szolgáltatás-kiesést.

Miskolcon csak néhány napos melegvíz-szünettel kell számolni a mai naptól. A miskolci polgármesteri hivatal közleményében azt írta, az avasi és belvárosi rendszeren június 26-án és 27-én nem lesz meleg víz. A karbantartás az Avasi lakótelep harmadik ütemében egy nappal meghosszabbodhat, mivel ott a téli üzemelés érdekében új elzárószerelvényeket építenek be.

Mindenhol leállnak

Rövid idejű karbantartás várható Diósgyőrben és Bulgárföldön is, melyről a lakóközösségeket a szolgáltató külön tájékoztatja.

Hasonló a helyzet a megye nagyvárosaiban is. A Tiszaújvárosban élők például már az elmúlt hónapokban „letudták” az előre tervezett szolgáltatási szünetet, míg Kazincbarcikán július második felében várhatóan két napon keresztül kell majd nélkülözni a meleg vizet a város összes távfűtéses lakásában.

Ózdon négy-öt napon át tartó karbantartásra kell készülni. Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a munkákat augusztus folyamán végzik el, időpontjáról a lakókat előre tájékoztatják majd.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában