Helyi közélet

2018.06.05. 10:43

Negyedmilliárd forintból nő a szolgáltatás színvonala Miskolcon

Miskolc - Több mint 250 millió forintból fejlesztik a hajléktalanellátást Miskolcon.

Miskolc - Több mint 250 millió forintból fejlesztik a hajléktalanellátást Miskolcon.

Az eseményen elsőként Gruber Roland, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki úgy fogalmazott, három pályázatot tudnak elindítani június elejétől, melyeknek köszönhetően a következő huszonnégy, harminchat hónapban fejlesztethetik szolgáltatásaik színvonalát. – Ennek a negyedmilliárd forintos ­összegnek köszönhetően mind ellátottjaink, mind pedig munkatársaink számára a korábbinál jobb körülményeket tudunk biztosítani, másrészről egy olyan lakhatási programot indíthatunk el, mely nem csupán a városban, de a megyében is egyedülálló – mondta az igazgató.

Támogatás az újrakezdésben

A fejlesztések részleteiről Duberné Dunaveczki Éva, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának vezetője beszélt. Mint mondta, az egyik legfontosabb projektjük arra ösztönzi a benne résztvevő hajléktalanokat, hogy fokozatosan csökkenő támogatással elkezdjék új, munkára épülő, önálló életüket. – Tíz ellátottunknak biztosítunk albérlet-támogatást és élelmiszer-utalványt két éven keresztül. Ez idő alatt pék vagy kereskedő szakképesítést, és B kategóriás járművezetői jogosítványt szerezhetnek. Új végzettségeikkel pedig nagyobb esélyt kapnak az elhelyezkedésre a munkaerőpiacon – részletezte.

A konyha is megújul

Egy másik programelemnek köszönhetően a Baross utcán a vöröskereszt munkatársai által használt helyiségeket újítják fel, valamint stresszkezelésre, kiégés elkerülésére, ön- és társismeret segítő kommunikációra, konfliktuskezelésre irányuló tréningeket szerveznek számukra.

Ezek mellett a következő két évben teljesen megújul a harmincöt fős férfi krízisférőhelyük. A munka része az akadálymentesítés is, így egy lifttel is felszerelik az épületegyüttest.

A tájékoztatón elhangzott, a projektek mellett a vöröskereszt megyei szervezete önerőből újítja a Hajléktalanokat Gondozó Központunk népkonyháját, hiszen erre a munkára 1994-től nem nyílt lehetőség.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában