Helyi közélet

2018.06.28. 10:51

Megszállták a málnást Miskolcon a vaddisznók

Miskolc - A Baráthegyalja utcai lakók nevében keresett meg minket dr. Rezes Zoltánné, aki azt állítja, évek óta hiába kér segítséget vaddisznóügyben, mindenhonnan máshová irányítják és mindig bezárul a kör.

Miskolc - A Baráthegyalja utcai lakók nevében keresett meg minket dr. Rezes Zoltánné, aki azt állítja, évek óta hiába kér segítséget vaddisznóügyben, mindenhonnan máshová irányítják és mindig bezárul a kör.

– Az újságban megígérik, megoldják, ám nem történik semmi, mindenki lepattint. Először hívtam a vadászkamarát, azt tanácsolták, forduljak az önkormányzati rendészethez, megtettem, tőlük email-címet kaptam, melyre kétszer is írtam, de választ egyszer sem kaptam. A sajtóban olvastam, a kormányhivatal vadgazdálkodási osztályára tartozik mindez, őket is megkerestem, de átirányítottak a Városgazda Kft.-hez, onnan pedig a Vadasparkhoz küldtek, na ők meg kikérték maguknak az egészet, mondván gondozni és nem kilőni szokták az állatokat – vázolta fel a hivatali útvesztőket az asszony, aki nem meri leszedni a gyümölcsöt, mert kertjében legalább hat disznó tanyázik.

Imádják a cseresznyét

– Az én disznóim nemcsak alkonyatkor, hanem éjjel-nappal aktívak. Tartok tőlük, de ők nem félnek tőlem. Zavartalanul falatoznak, a krumplit és az uborkát ímmel-ámmal eszegetik, viszont a cseresznyét élvezettel ropogtatják, az a kedvenc gyümölcsük, imádják. Tündériek, szépek, aranyosak, de én a málnát sem mertem leszedni, mikor két naggyal és négy süldővel találtam szemben magam, óvatosan hátrafelé sasszéztam, akkor lélegeztem csak fel, mikor beértem a házamba és bezártam az ajtót – idézte fel az esetet.

Hívják a zöldszámot

Érdeklődésünkre, Szabó Máté, a városháza szóvivője elmondta, a kilövéseket előre be fogják jelenteni. A ketreceket folyamatosan alkalmazzák, az így befogott állatokat lakott területektől távoli erdős részeken engedik szabadon. Azt is hangsúlyozta, nem a vaddisznók kiirtása a cél, de muszáj ritkítani az állományt, mert ezek a disznók már az emberek közelében nőttek fel, elhagyatott, magánterületeken, telkeken, és nem félnek az embertől. A belterületi vadászat még nem kezdődött el, az önkormányzat illetékesei azt ígérik, időben tájékoztatják a nyilvánosságot arról, mikor és hol tervezik a disznók kilövését.

– A 80-460-046-os rendészeti zöldszámot kell hívni, ott mindig fogadják a hívásokat. Az ügyeletes rögzíti a panaszokat és továbbítja a hivatal számára. Azt kérjük a lakosságtól, hogy a bejelentés során mindenképp adják meg az elérhetőségeiket: telefonszámukat, vagy email-címüket, hogy az önkormányzat munkatársai mielőbb fel tudják venni a kapcsolatot a panaszossal – fogalmazott a szóvivő.

JA-ÉM


[related-post post_id="3904170"]

[related-post post_id="3882511"]

[related-post post_id="3879971"]

[related-post post_id="3849382"]

[related-post post_id="3840605"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában