Helyi közélet

2018.06.22. 16:12

Levizsgázott az öt kutya

Miskolc - Öt eb bizonyította engedelmességét és ügyességét a Spider Mentőcsoport Miskolc rendészeti vizsgáján.

Miskolc - Öt eb bizonyította engedelmességét és ügyességét a Spider Mentőcsoport Miskolc rendészeti vizsgáján.

A hónapok óta tartó képzés lezárását jelentette az öt kutya megmérettetése, tudtuk meg a mentőcsoport vezetőjétől Lehóczki Lászlótól.

„Múlt évben a rendészek tettek kutyavezetői vizsgát, amely a kinológiától kezdve, a kutyaegészségtanon át a hatályos jogszabályokig minden elméleti tudást tartalmazott. Ezek után kerültek a járőrök mellé a kutyák, amelyekkel idén elkezdték a gyakorlati felkészülést. A szakmai bizottság előtt az utcai és tömegközlekedésben, ügyességi feladatokban, illetve személyvédelmi gyakorlatokban bizonyíthatták alkalmasságukat a rendészeti munkára gazdáikkal közösen az állatok.

Három civil is

A hivatásosok mellett, három „civil” is engedelmességi vizsgát tett. Érdekesség, hogy a német juhászokhoz csatlakozott egy máltai masztiff és egy török kangal is. Ez utóbbi alapvetően nagy testű, pásztorkodásra alkalmas eb, így tőle különösen komoly teljesítmény a sikeres vizsga. A két járőrkutya ezt követően, váltott műszakban Lyukóbányán és Miskolc belvárosában dolgozik” – tudtuk meg ­Lehóczki Lászlótól.

DA


[related-post post_id="3897370"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában