Helyi közélet

2018.06.06. 12:11

Könyvhét, plusz Kaláka, plusz Operafesztivál Miskolcon

Miskolc - Kedden már javában építették a következő napok szabadtéri programokat kínáló miskolci helyszínein a színpadokat, faházakat.

Miskolc - Kedden már javában építették a következő napok szabadtéri programokat kínáló miskolci helyszínein a színpadokat, faházakat.

Az Erzsébet téren szerda délután 4-kor nyitják meg a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok programsorozatát. Nem csupán az ebből az alkalomból megjelent új köteteket kínálják majd itt, de a költőkkel, írókkal való találkozásra is alkalmat teremtenek. Szerdán például délután kettőtől Jenei László, Kühne Katalin, Vass Tibor, Vitkolczi Ildikó és Zemlényi Attila lesz Unghváry Márta vendége. Dedikál Györgyei Géza (Elhagyott harcmező, 15 óra), Lőrincz L. László (Vijjogók I–II. – a Géniusz Könyváruház vendége, 15 óra), Fecske Csaba (Nehéz világgá menni, 15.30), Csorba Piroska (Mesélj rólam!, 16.30), Porkoláb Tibor (Lévay József emlékódái és emlékbeszédei, 16.30).

Megélénkülő belvárosi terek

16.45-kor Kaláka-koncert is lesz szerdán, a miskolci közönség körében is népszerű zenekar a Bartók Plusz Operafesztivál támogatásával, külső programjainak nyitókoncertjét adja itt. Az idei Operafesztivált nyitó parádé ugyan csak pénteken esedékes, de a szervezői már szerdától kínálnak programokat, az Erzsébet téren és a közeli Szent István téren, s folyamatosan veszi birtokba a belvárost a nemzetközi hírű fesztiválunk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában