Helyi közélet

2018.06.20. 09:24

Hulladékgazdálkodás: nem egyszerű kérdés

Tiszaújváros - Tárgyalás helyett csak tájékozódott Tiszaújváros képviselő-testülete rendkívüli ülésén.

Tiszaújváros - Tárgyalás helyett csak tájékozódott Tiszaújváros képviselő-testülete rendkívüli ülésén.

„A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggésben meglehetősen sok változás történt az elmúlt években – mondta dr. Juhos Szabolcs jegyző a város internetes honlapján. – Néhány évvel ezelőtt elindult egy integrációs folyamat, aminek eredményeképpen megyei szinten egy egységes közszolgáltató jött létre, aki rendelkezik a szükséges engedélyekkel, egyébként az alvállalkozók révén látja el a feladatot…”

Mint megtudtuk, Tiszaújváros hulladékgazdálkodás szempontjából két társulás tagja. Hulladéklerakás tekintetében a Heves megyei társulásnak, hulladékgyűjtés, kezelés tekintetében pedig az úgynevezett ÉMRKH társulásnak a tagja. Ez utóbbinak a megszűnéséről kell majd döntést hoznia a képviselő-testületnek. A döntés azonban nem születhetett meg a rendkívüli közgyűlésen, mert a társulási tanács előtte nem hozott döntést ebben a kérdésben, mivel jogi akadályok merültek fel. A társulás megszűnése uniós projektekkel van összefüggésben.

Azonos színvonal a cél

A tiszaújvárosi képviselők azt a tájékoztatást kapták, hogy 10-11 milliárd forintos fejlesztés valósul meg a megyében a közeljövőben. A projektek célja, hogy megyei szinten valamennyi településen egységes hulladékgazdálkodási színvonal teremtődjön meg.

A megyében jelenleg meglévő hat társulásból csak háromnak kell működnie a jövőben, tekintettel arra, hogy az a három társulás pályázott a projektekre. Tiszaújvárosnak a miskolci társuláshoz kell majd csatlakoznia, a tervek szerint augusztus 1-jei hatállyal, az előbb említett cél elérése érdekében, hogy valamennyi település részesülhessen az uniós fejlesztésekből.

A döntést vélhetően rendkívüli testületi ülésen kell majd meghozni.

ÉM-TU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában