Helyi közélet

2018.06.13. 17:23

Egy csodálatos tanév a „muzsika országában” Miskolcon

Miskolc - Miskolci zeneiskola nyerte el a „Magyar Művészetoktatásért” Emlékplakettet.

Miskolc - Miskolci zeneiskola nyerte el a „Magyar Művészetoktatásért” Emlékplakettet.

Nemcsak jubileumi, de sok-sok kiváló ered­ménnyel zárja az idei tanévet a miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola, újságolta lapunknak örömmel Csabay Csilla, az intézmény vezetője.

– Székhelyintézményünk, az Egressy Béni Zeneiskola az idei tanévben ünnepli alapításának 65. évfordulóját, az Erkel Ferenc Tagintézmény a jövő tanévben lesz 70 éves.

Az iskolánkban folyó magas szintű pedagógiai munka elismeréseként május 25-én megtisztelő elismerésben részesültünk: a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, valamint a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által alapított „Magyar Művészetoktatásért” Emlékplakettet az ország művészetoktatási intézményei közül egyedül iskolánk kapta meg. A kilenc egyéni kitüntetett egyike pedig kolléganőnk, dr. Nádassy Lászlóné – sorolta Csabay Csilla.

Tehetséges tanítványok

Az intézményvezető így folytatta, Miskolc Város Napján, azaz május 11-én a zeneiskola két pedagógusa is elismerést kapott: Murvainé Bodnár ­Ildikó Reményi Ede Zenei Díjban részesült, Czimer ­Sándor pedig Nívódíjat vehetett át.

Az iskola a tanítványok sikereire is nagyon büszke: Szalovszky Viktória, furulyás és zongorista növendék ebben az évben is több nemzetközi és országos versenyt nyert meg, az MTVA Virtuózok tehetségkutató műsorában pedig kimagasló színvonalú előadásával bejutott a legjobb 9 versenyző közé (Viktóriát nemrég bemutattunk lapunkban.)

Az intézményvezető hozzátette: a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös Hang-Ár koncerten a zeneiskola egyesített kórusa több mint 100 fővel lépett fel a Művészetek Háza színpadán. Június 1-jén hat növendékük lépett fel az Óbudai Társaskörben a legkiemelkedőbb versenyeredményeket elért, az ország legjobbjainak meghirdetett, „Miből lesz a cserebogár?” mottóval ellátott hangversenyén. Versenyműveket adtak elő a Budapesti Vonósokkal, mely óriási megtiszteltetést és élményt jelentett a fiatal tehetségek számára. A tíz fellépőből hatan az Egressy-­Erkel Zeneiskola tanulói.

Egész nap zene

Az elmúlt hétvégén pedig rendhagyó zenei eseménnyel lepte meg a zenekedvelő közönséget az intézmény. Vasárnap „Zeneszánsz” címmel egész napos zenei vigasságról gondoskodtak a növendékek és a zenetanárok. A program a Bartók Plusz Operafesztivál külső rendezvénye volt. Az idei tanév két legeredményesebb növendéke királyi köntösbe bújva vezette be az érdeklődő gyermekeket a zene birodalmába, és délben az iskola nagytermében előadták Saint Saens: Haláltánc című kétzongorás művét, mellyel kirobbanó sikert aratva a minisztérium által meghirdetett Négykezes és kétzongorás versenyen elnyerték az I. díjat és a verseny Nagydíját.

HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában