Helyi közélet

2018.06.08. 10:46

Az ipari parkok hálózata jelenti a kitörési pontot Borsodban

Miskolc - Nem az üres iparterület kialakítása a cél, hanem, hogy befektetőkkel életre keljen.

Miskolc - Nem az üres iparterület kialakítása a cél, hanem, hogy befektetőkkel életre keljen.

„A kormány által elfogadott és anyagilag támogatott országos ipari park koncepció célja, hogy az önkormányzatokkal együttműködve olyan környezetet alakítsunk ki, hogy minél több potenciális befektető érezze úgy, hogy az adott helyen kell gyárat építenie” – mondta dr. Szarka Gábor, az NIPFÜ, a Nemzeti Ipari Park Zrt. vezérigazgató-helyettese a megyeházán megtartott I. Befektetés-ösztönzési Gazdasági Fórumon.

A szakember hangsúlyozta, hogy az ország 15 vidéki nagyvárosában párhuzamosan folyik az iparterületek kialakítása. Mint mondta, Miskolc élen jár a projektben, hiszen a modern városok program keretében mintegy 90 hektáron javában zajlik a déli ipari terültek teljes egészében befektetőbaráttá alakítása.

Befektetésösztönzés immár megyei szinten

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a program egyik fontos célja, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén néhány éven belül az országos átlagot meghaladó gazdasági fejlődést legyen képes produkálni. Ennek egyik eszköze, hogy minél több befektetőt sikerüljön letelepíteni a megyében és ehhez olyan környezetet kell kialakítani, amely vonzóvá tesz bennünket.

Az egyik lehetőség az iparterületek fejlesztése. A megyei területfejlesztési program keretében 2023-ig összesen 159 hektárnyi ipari parkot alakítanak ki, amely – a kormány céljaival együtt – megfelelő környezet lesz.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában