Helyi közélet

2018.05.04. 16:28

Tüzes képek: műveinek ideái változatosak

Sajókaza, Kazincbarcika - A Kazincbarcikán élő és alkotó Sín István képeiből nyílt kiállítás Sajókazán, a Rad­vánszky-kastélyban.

Sajókaza, Kazincbarcika - A Kazincbarcikán élő és alkotó Sín István képeiből nyílt kiállítás Sajókazán, a Rad­vánszky-kastélyban.

A tárlatot Hegedűs Gábor, a Radvánszky Béla Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója nyitotta meg.

A művész már gyermekként szívesen rajzolta le kedvenc könyveinek és fantáziájának képeit, majd tizen-egynéhány évvel ezelőtt élete párjának biztatására kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel. A korábban tűzoltóként dolgozó alkotó több festményének témája kapcsolódik a tűzhöz, a tűzoltómunkához.

Leginkább vászonra fest, olajjal, akrillal, vagy vegyes technikával, melyeken szereti hangsúlyozni a színeket. Műveinek ideái változatosak, előszeretettel merít élményeiből, a természet és a misztikum kapcsolatából. Képei általában keret nélküliek, kiemelve ezzel a mondanivaló vásznon túlnyúló térbeliségét. A tárlat május 11-ig tekinthető meg Sajókazán.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában