Helyi közélet

2018.05.28. 19:44

Robot, motorok és koncert az oviban Miskolcon

Miskolc - Nem akármilyen meglepetésben volt részük a miskolci Mesevár Óvoda apróságainak.

Miskolc - Nem akármilyen meglepetésben volt részük a miskolci Mesevár Óvoda apróságainak.

Egész héten tart a gyereknap a Mesevár Óvodában, ahol hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a gyermeknap jegyében közlekedésbiztonsági koncertet szervezett.

Nagy izgalom

Ez azonban nem az egyedüli gyermeknapi program a héten, amelyen a 107 idejáró gyermek részt vehet.

– A közlekedés nagyon fontos dolog, a gyerekeknek is minél hamarabb meg kell tanulniuk az alapvető szabályokat. Éppen ezért kerestük meg a rendőrséget, hogy segítsenek egy ilyen programot lebonyolítani – magyarázta Mezei Etelka, az óvoda vezetője. – Egészen elképesztő módon a közlekedési szabályokat dalba is beleszőtték, amiből kiderül mit lehet és mit nem, és előadják a kicsiknek. Kedden gyerekelőadással készülünk, a hét többi napján pedig az öt csoport kirándulásokon, barlangtúrán vesz részt – tette hozzá.

A gyerekek körében hatalmas izgalmat okozott a két rendőrmotor és a rendőrautó begördülése az udvarra, na és a szép számú egyenruhás. A kicsiket és az óvoda dolgozóit Janasóczki Attila, a főkapitányság szóvivője köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy fontos dolog a gyerekek életre nevelése, amelyből igyekszik a rendőrség is kivenni a részét, amikor baleseti és bűnügyi témában előadásokat, oktatásokat szervez minden korosztály számára.

Fotó: Ádám János

– Az óvodásokhoz elég ritkán jutunk el, de fontos már ebben a korban elkezdeni az oktatásukat, ezen az interaktív napon minden adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat, és közben sok hasznos dolgot tanuljanak a közlekedés kapcsán – tette hozzá.

A gyerekeket Robot Robi is köszöntötte, a főkapitányság robotja egyben a koncertet is felkonferálta, miközben fel-alá sétált a kicsik kacagása közepette.

Erre a napra és erre az alkalomra egy dal íródott, amelyet Horváth Richárd törzsőrmester a Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsének munkatársa, Döme Roland zenésztársával együtt írt, és amelyet ősbemutatóként elő is adtak. A Tappancs Hangok formáció refrénjét velük énekelték a gyerekek is, és így megtanulták, hogy a piros az tilos, a zöld az szabad.

Koncert és ajándékok

A dal után Béres Ferenc főtőrzszászlós, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársa mutatta be a közlekedési rendőr eszköztárát, amelyből persze a fegyver és a bilincs váltotta ki a legnagyobb érdeklődést.

Ezt követően újra a Tappancs Hangok következett több dallal, nagy bulit kerekítve, amelyből az óvónénik is kivették a részüket, majd jöhetett a rendőrautó és a motorok kipróbálása. A rendezvény végén minden gyereket megajándékozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az óvoda pedig 30 láthatósági mellényt kapott, hogy a kiscsoportos kirándulásokon minden csöppség jól látható legyen.

- HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában