Helyi közélet

2018.05.23. 11:53

Népszerűek a „szociális” szörpök és a lekvárok Trizsen

Trizs - Rövidesen átadják a gyümölcsfeldolgozót, ami jelentős mérföldkő lesz a gyártás során.

Trizs - Rövidesen átadják a gyümölcsfeldolgozót, ami jelentős mérföldkő lesz a gyártás során.

Egyre többen ismerik meg a helyben termett és feldolgozott trizsi finomságokat. A szörpök és lekvárok nem csak a faluban, a környéken is keresettek. Az önkormányzat felismerte a gyümölcsökben rejlő lehetőségeket, amelyből a profit mellett hírnevet is szerezhet a falu.

Kinőtte magát

– A közfoglalkoztatásból nőtte ki magát a Trizsi Ízek Szociális Szövetkezet, amely a termékek hátterét adja – árulta el Mácsi Istvánné, a falu polgármestere. – A gyümölcsfeldolgozásban napi szinten jelenleg hatan dolgoznak, de a programban ettől jóval többen vettek, vesznek részt.

Saját gyümölcsöseink vannak, amelyből az alapanyagokat nyerjük a szörpök és lekvárok készítéséhez" - mondta Trizs polgármestere.

A Trizsi Ízek „gyűjtőnév alatt” legalább húszféle szörpöt és lekvárt kínálnak, emellett gyümölcssajtokat és illatpárnákat is készítenek a helyiek. A szociális szövetkezet tagjai igyekeznek a lehető legszélesebb körben népszerűsíteni a finomságokat, de helyben is sok látogató érkezik hozzájuk.

Mosoly az üvegben

– Azt mondják a vendégeink: látszik, hogy szívvel-lélekkel készülnek a finomságok, érezni a gondoskodást – folytatta Mácsi Istvánné. – Ugyanazt az ízt kapják vissza az emberek, amiket a háziasszonyok, az édesanyák, a nagymamák a család számára készítettek. Emellett a trizsi asszonyok „mosolya” is belekerül az üvegekbe, ami a pluszt adja a szörpöknek és a lekvároknak.

Mácsi Istvánné jelezte: amikor elindultak ezen az úton, és ellátogattak a különböző vásárokra, akkor az volt a fontos, hogy megismerjék a Trizsi Ízeket. Most viszont elérkeztek abba a fázisba, hogy rövidesen átadják a gyümölcsfeldolgozó üzemüket, ami ha megkezdi a működését, jobban megnyílik számukra a piac. Szociális szövetkezetként pedig ezzel a lépéssel a bevételüket is gyarapíthatják a jövőben.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában